ИНТЕРВЈУ: Kоста Чавошки – Ликвидација диктатора грађанска је дужност! (видео)

5
(6)

Гост Славија инфо био је академик Kоста Чавошки. Рођен је 26. октобра 1941. у Банатском Новом Селу. Правни факултет завршио је 29. јуна 1964. године с просечном оценом 9,85, магистрирао на истом факултету 1969. године, а докторирао 1973. Почетком 1970. године изабран за асистента на предмету Увод у право. Марта 1973. године осуђен на пет месеци затвора, условно на две године, због критике Уставних амандмана из 1971. и подршке професору Правног Факултета Михаилу Ћурићу.

Потом је 31. децембра 1975. године једногласном одлуком Наставно-научног већа избачен на улицу због тзв. морално-политичке неподобности. Добрица Ћосић у својој књизи Пишчеви записи 1981—1991, на сто двадесет другој страни, о Чавошком пише: „Најхрабрији и највреднији опозиционар из наше групе, јака и морална личност и способан правник“. Њих двојица су 1984. заједно написали програм делатности Одбора за одбрану слободе мисли и изражавања.

На Правни факултет је враћен тек 1. јануара 1991. године у својству редовног професора. Kрајем 2003. године изабран је за дописног члана САНУ. У емисији Интервју Чавошки је објаснио за која све дела може Александар Вучић да одговара али тек по смени режима ако до тога дође.

Препоручујем свима ову занимљиву емисију.

ИНТЕРВЈУ: Kоста Чавошки - Ликвидација диктатора грађанска је дужност! (видео)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић - ВУЧИЋА ЧЕKА 40 ГОДИНА РОБИЈЕ!? (видео)

Милан Думановић – ВУЧИЋА ЧЕKА 40 ГОДИНА РОБИЈЕ!? (видео)

5 (5) Милан Думановић, некадашњи оперативац Управе криминалистичке полиције и суоснивач покрета Ослобођење, оцењује политичку …

ИНТЕРВЈУ: Милан Пашански: Србија је у великом проблему због лажног култа личности и због непоштовања Устава и закона (видео)

ИНТЕРВЈУ: Милан Пашански: Србија је у великом проблему због лажног култа личности и због непоштовања Устава и закона (видео)

5 (3) Гост Славија инфо био је бивши саветник директора БИА професор Милан Пашански. У …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend