Доста више тог млаћења празне сламе са специјалцима, СРБИЈИ треба АРМИЈА, корпуси, бригаде, ракетна артиљерија… (видео)

5
(2)

Јединице Војске и Полиције припремају се за здружену тактичку вежбу са бојевим гађањем „Одговор 2021“. У суботу ће на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“ бити приказан део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства јединица Војске и Полиције приликом решавања кризних ситуација.

У вежби учествују припадници Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице и Хеликоптерске јединице МУП-а.

Пуковник полиције Владан Мирковић из Специјалних антитерористичких јединица каже за РТС да је специфичност ове вежбе што ће бити приказано учешће свих специјализованих група које су саставни део специјалних војних и полицијских јединица.

„Гледаћемо дејство снајперских парова специјалних снага на даљинама од 100 до 1.100 метара, учешће водича службених паса који ће употребити специјално обучене службене псе за напад, гледаћемо рад тимова за блиску борбу у сарадњи са специјалистима за минско-експлозивна средства који ће користити специјална средства за одвраћање пажње и прављење пролаза у унутрашњост објекта“, рекао је Мирковић.

Поред тога, како каже, видећемо специјални падобрански десант припадника специјалних снага у пуној борбеној опреми са висине од 2.000 метара и различите врсте хеликоптерског десантирања – ронилачки парови који ће се десантирати из хеликоптера типа „газела“ у воду, извиђачка и противдиверзантска употреба ронилачких парова и противтерористичкој борби.

Вежба

Вежба „Одговор 2021“ – дејство снајперских парова, падобрански и ронилачки десанти, оклопна возила

„Гледаћемо десантирање тимова за блиску борбу из хеликоптера Х-145 уз коришћење специјалних конопаца, као и различите врсте евакуације припадника специјалних снага са терена по завршетку ангажовања“, истиче Мирковић.

Мајор Војске Србије Милан Суџуковић наводи да ће гледаоцима посебно занимљиво бити да ће све тактичке радње и поступци које изводе припадници 72. бригаде за специјалне операције бити саставни део бојевих гађања.

„Бојна гађања ће се изводити на веома малом простору из много ватреног оружја. Биће подржаване јединице са топовима 12,7 милиметара које ће гађати преко властитих јединица и кроз међупросторе, биће дејство снајперских парова и то ће се изводити такође преко властитих јединица, биће неутралисани циљеви непосредно испред упадних тимова пред сам улазак у објекте дејства“, рекао је Суџуковић.

Истакао је да ће све то бити атрактивно и нешто што до сада није виђено.

Припреме за вежбу

Припреме за вежбу „Одговор 2021“

Указао је да ће гледаоци на полигону „Орешац“ моћи да виде и дејство оклопних борбених возила „милош“, а биће присутна и даљински управљива безпоседна платформа „мали милош“ или „милош м“.

„Такође ће дејствовати са митраљезом 7,62 милиметара по циљевима који су постављени овде у пољу. Тако да су све то средства која раније наши гледаоци нису имали прилику да гледају на малом екрану“, закључио је Суџуковић.

У вежби учествује око 1.500 припадника Војске и Полиције. РТС ће директно у суботу преносити вежбу „Одговор 2021“.

РТС.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СРБИ У ОСВИТ ЂУРЂЕВДАНА 7529 - Александар ШАРГИЋ, Радован KАЛАБИЋ, Игор ИВАНОВИЋ (видео)

СРБИ У ОСВИТ ЂУРЂЕВДАНА 7529 – Александар ШАРГИЋ, Радован KАЛАБИЋ, Игор ИВАНОВИЋ (видео)

5 (2) Где су Срби пред Ђурђевдан 7529. На округлом столу у организацији Радија Сербона …

АЛ СТЕ ГА ОПРАВИЛИ! Хаос на готово свим аутопутевима у Србији, у Прељини се чека три сата на наплатној рампи!

АЛ СТЕ ГА ОПРАВИЛИ! Хаос на готово свим аутопутевима у Србији, у Прељини се чека три сата на наплатној рампи!

4.2 (5) На ауто-путевима кроз Србију тренутно су велике гужве, показује последњи извештај Ауто-мото саваза …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend