fbpx
Насловна / Србија / Испред црногорске амбасаде у Београду одржан протест „Стоп погрому Срба у Црној Гори“ (видео)

Испред црногорске амбасаде у Београду одржан протест „Стоп погрому Срба у Црној Гори“ (видео)

Данас се у Београду, испред Амбасаде Црне Горе, у организацији Асоцијације српских интернет медија, одржава протест „Стоп погрому Срба у Црној Гори!“.

Протест је почео у 12.00 часова интонирањем химне „Онамо, ‘намо“.

У име организатора, скуп су поздравили Вељко Чупић и Миљан Глишић.

„Захваљујемо се свим медијима који су подржали овај протест и онима који су известили о њему. Захваљујемо се свим политичким покретима, организацијама, присутним народним посланицима, као и јавним личностима које су подржале овај скуп (Милутин Станчић, уредник портала Спона из Скопља, Покрет Избор је наш из Бања Луке – Дане Чанковић, Српско сабрање Бастионик – Адамовић Предраг, Српско просвјетно и културно друштво – Просвјета, одбор из Источног Сарајева, др Љубо Грковић).

Захваљујемо и свима Вама који сте дошли да подржите нашу заједничку борбу за права и слободу српског народа у Црној Гори. Овај скуп је замишљен као протест против криминалног режима Мила Ђукановића и прогона који тај режим спроводи над српским народом, његовим политичким представницима, слободним медијима и свим слободољубивим грађанима Црне Горе“, поручили су организатори.

Грујичић: Грађани ЦГ, не попуштајте пред сценаријом режима

„Мало ли је што је био 30 година на власти, мало ли је што је још увек силан да котролише све у Црној Гори,“ упитала је Грујичић и напоменула: „оно што се данас дешава, узимање имунитета посланицима ДФ-а, стварање атмосфере у којој треба да се људи једног истог народа потуку међутосбно, да би дошао неко са стране, неко ко је пре 17 година бомбардовао Србију и Црну Гору – то је срамно и безобразно“

Она је нагласила да је бомбардовање било апсолутно и намјерно геноцидни атак на СРЈ, те позвала грађане Црне Горе да не попусте пред таквим сценаријом и да не дозволе да се потуку међусобно.“

Антић: Српски грађани се не могу хапсити како се прохте неком Брозовом комесару у оставци

Др Чедомир Антић, српски историчар, оснивач и предсједник Напредног клуба истакао је да је на дјелу активан обрачун са српском традицијом – језиком, вјером и националним симболима.

Испред црногорске амбасаде у Београду одржан протест "Стоп погрому Срба у Црној Гори" (видео) 1

„Ми овде нисмо дошли ни да претимо, ни да ослобађамо, већ да обећамо. Господине Мило Ђукановићу, Срби и српски грађани не могу се хапсити како се прохте неком Брозовом комесару у оставци,“ поручио је он, док су окупљени скандирали „Мило лопове“. Како је казао, Ђукановић може да удари на ДФ, али ће то бити почетак његовог краја.

Драгаш: Овај скуп да буде ватра која ће запалити рушење тоталитарних режима

Бранко Драгаш, економиста и предсједник Балкан бизнис центра ослонио се на поруку Чедомира Антића, да ће Србија заштитити Србе у Црној Гори. Казао је да ће се то десити када Србија буде имала демократску власт, те да је и Србији потребно оздрављење.

„Да би Србија заштитила браћу у Црној Гори треба прво Србија да изађе на прави пут, а сви проблеми на Балкану се дешавају овде, у Београду,“ казао је Драгаш, додајући да овај скуп треба да буде ватра која ће да запали рушење тоталитарних режима.

Ђикић: Прогон Срба почео са подсмехом и шиканирањем а сада је на делу фаза хапшења, следећа би могла бити трагична

Александар Ђикић, проф. Универзитета у Косовској Митровици, нагласио је да је српска Црна Гора држава са десетинама амбасада у Србији и са стотинама хиљада амбасадора – сваки дом у Србији је амбасада ЦГ у СР.

„Мисија званичне амбасаде пред којом се данас налазимо се разликује од мисија десетина хиљада амбасада српске Црне Горе у Србији. Овде смо да укажемо на то да прогон Срба у ЦГ траје најмање двадесет година. Почело је са подсмехом, затим шиканирањем на послу, губитком права на егзистенцију… а сад је на делу фаза хапшења“, казао је он, додајући да би следећа фаза могла бити трагична, те да се на то не може мирно гледати.

Меденица: У Црној Гори се не може бити ништа друго до Србин

Иако видно болестан, окупљенима се на скупу обратио колумниста Михаило Меденица. Он је истакао да се у Црној Гори не може бити ништа друго до Србин.

„То зна и Мило Ђукановић и то га боли,“ казао је он, додајући да су и Ђукановићеви преци били Срби и страдали за српство.

„Потомак сам оних који су бранили Манастир Морачу, који, чујем, намеравају да потопе због некакве бране. Не интересује Мила Ђукановића никаква брана већ се боји светиње, па би потапањем ње да потопи себе и сећање – што му неће проћи,“ поручује Меденица.

Никћевић: Не само ДФ, и народ ЦГ се бори за правду, слободу и очување српског идентитета

У име Нове српске демократије и њеног предсједника Андрије Мандића, имао је част да се захвали на скупу публициста и политичар Желидраг Никчевић.

Он је, набрајајући имена људи из НСД-а, казао да се ради о часним, поштеним и храбрим борцима за правду, слободу и очување српског идентитета.

„Ово не ради само НСД и ДФ, већ то ради свакога дана све више и народ Црне Горе, који је малтретиран и коме је дозлогрдило да трпи пљачкаше на власти“, казао је Никчевић.

Раковић: Хоћемо уједињење са Црном Гором и Републиком Српском

„Дошли смо да протестујемо против човека који мрзи Србе конвертитском мржњом! Дошли смо да протестујемо против човека који мрзи српски народ у Црној Гори,“ казао је историчар, виши научни сарадник Института за новију историју Србије др Александар Раковић.

Испред црногорске амбасаде у Београду одржан протест "Стоп погрому Срба у Црној Гори" (видео) 2

Раковић је нагласио да је британска штампа објавила да је 1998 године Ђукановићев режим унајмио једну амерички ПР компанију да смисли идентитет другачији од српског.

„Замислите шта се дешава, каква драма у конвертитском уму какав имају Марко Перковић Томпсон и Мило Ђукановић. Ради се о човјеку који је пљачку претворио у привредну грану у Црној Гори а Србе решио да уништи – Е па нећеш Ђукановићу! Нећемо ти дати да пипнеш Србе у Црној Гори!“

Раковић је рекао да Србија не треба да се придружује Европској унији већ треба да се уједине са Црном Гором и Републиком Српском:

„Говоре нам ови који нам шаљу поруке са Запада да треба да се ујединимо са Исландом, да треба да се ујединимо са Малтом, Поругалијом, Норвешком, са ко зна којекаквим земљама, само нам нико не каже оно што ми треба да знамо и понављамо стално: ма ми хоћемо да се ујединимо са Црном Гором и Републиком Српском! На то имамо право зато што смо Срби, јер су Срби створили све три наше државе.

Они су нашу државу уништили ’91, треба нову да изградимо, заједничку: Живело уједињење!“

Организатори су се у позиву на протест обратили свим слободољубивим грађанима Србије и осталих српских земаља да протестом подигну глас и стану у одбрану српског народа у Црној Гори. У њиховом позиву истакнуто је да Мило Ђукановић, као модерни Павелић, наставља са геноцидном политиком и да је Црна Гора у последњој фази фашизације и увођења диктатуре, у којој је угрожено право на постојање српског народа, право на слободу говора и слободу медија.

Данас у 12 сати испред амбасаде Црне Горе у Београду протест против угњетавања Срба од стране Ђукановићевог режима

Асоцијација српских интернет медија позвала је све слободољубиве грађане Србије и осталих српских земаља да протестом, у суботу, 18. фебруара у 12 сати подигну глас и стану у одбрану српског народа у Црној Гори. Они су навели да Мило Ђукановић, као модерни Павелић, наставља са геноцидном политиком и да је Црна Гора у последњој фази фашизације и увођења диктатуре, у којој је угрожено право на постојање српског народа, право на слободу говора и слободу медија. Из Асоцијације су стога позвали грађане на протест испред амбасаде Црне Горе у Београду.

 

Поводом најновијих хапшења, застрашивања и прогона којима су изложени представници српског народа у Црној Гори ,“Асоцијација српских интернет медија“ (@sim) доноси следеће саопштење:

Позивамо све слободољубиве грађане Београда и Србије као и свих српских земаља на протест који ће се одржати у суботу 18.02.2016 године у 12 часова, испред амбасаде Црне Горе у Београду.

Сваким даном је све очигледније да Мило Ђукановић као модерни Анте Павелић наставља са геноцидном политиком према свему што је српско. Поред отворене политике затирања историјског, културног и духовног идентитета Црне Горе која траје у континуитету од осамостављења Црне горе. Наиме, Мило Ђукановић је отворио пандорину кутију хапшења опозиционих активиста, а потврђено је да је у завршним припремама и хапшење лидера Демократског фронта – Андрије Мандића и Милана Кнежевића.

Такође се прети и хапшењем уредника и власника преосталих слободних медија.

Најављује се и завршни обрачун са Српском Православном Црквом у Црној Гори. Очигледно је да се Мило методама комунистичког диктатора у пуном капацитету придружује рушитељима ловћенске капеле и наставља да се обрушава на све оне који се усуде да сведоче истину о његовом криминалном нарко режиму.

Дакле, после покрадених избора и фабриковања афере „државни удар“, присуствујемо завршној фази фашизације и увођења диктатуре у ЦГ под диригентском палицом НАТО пакта. Све то нам јасно и недвосмислено говори да Црна Гора врло брзо може бити увучена у грађански рат.

Наиме, синхронизовано са Хашимом Тачијем, Бакиром Изетбеговићем и повампиреним усташама, Мило Ђукановић се својски труди да уз помоћ својих западних ментора потпали балканско буре барута како би оправдао увођење Црне Горе у НАТО и како бипродужио окупацију и несрећу балканских народа.

Дужност свих нас, без обзира на партијску или било коју другу сврстаност, је да подигнемо глас и станемо у одбрану елементарних права српског народа у Црној Гори. Оваквим развојем догађаја, хапшењима и претњама највишим опозиционим првацима и представницима независних медија у Црној Гори, угрожено је право на постојање српског народа као и права на слободу говора и слободу медија.

Зато позивамо да се у што већем броју окупимо испред амбасаде Црне Горе у Београду у суботу 18. фебруара и искажемо свој протест.

(ИН4С)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кратка прича о првом сукобу Срба и Османлија 12

Кратка прича о првом сукобу Срба и Османлија

Битка код Галипоља одиграла се 1312. године између Срба и Турака. Завршена је потпуном победом …

Јелена Ковачевић: Псалм за Србе 13

Јелена Ковачевић: Псалм за Србе

Избави, Господе! / Да нас остане / тврдих у вери када демон изађе. / Не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *