Ивица Дачић и владајући режим последњих година значајно унапредили односе са Британцима
Atina, 11. decembra 2019. - Sa leva u desno: Ministri Aleksandar Antic i Ivica Dacic, predsednik Aleksandar Vucic i ministar Nebojsa Stefanovic tokom sastanka delegacija Republike Srbije i Republike Grcke predvodjen predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem i Kirjakosom Micotakisom, predsednikom Vlade Republike Grcke. Predsednistvo Srbije

Ивица Дачић и владајући режим последњих година значајно унапредили односе са Британцима

Скупштина Србије позваће представнике Венецијанске комисије да почетком септембра посете Србију, како би се пратиле све активности у вези са променом Устава у области правосуђа.

То је саопштено после данашњих редовних консултација председника Скупштине Ивице Дачића и премијерке Ане Брнабић с представницима Министарства правде о промени дела Устава о правосуђу.

На састанку се разговарало о активностима Радне групе коју је формирао скупштински Одбор за уставна питања и законодавство, а која ради на изради нацрта акта о промени Устава, саопштила је Скупштина.

Радну групу чине професори правних факултета и представници научних института, представници Министарства правде, Удружења тужилаца и Друштва судија.

Наведено је да је „Венецијанска комисија похвалила састав Радне групе и истакла значај транспарентног и инклузивног процеса“.

Планирано је да Радна група у другој половини јула одржи онлајн састанак с Венецијанском комисијом, додаје се у саопштењу.

Дачић и Вестминстерска фондација за демократију потписали Меморандум о разумевању

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић потписао је данас, током видео конференције са генералним директором Вестминистерске фондације за демократију Ентонијем Смитом, Меморандум о разумевању за период од три године између парламента и фондације.

Смит је истакао да са Скупштином постоји дугогодишња срадња и изразио задовољство што је Вестминстерска фондација могла да пружи подршку парламента у области здравља и то у тешким околностима које је узроковала пандемија ковид-19.

Он је истакао да су односи између Србије и Велике Британије значајно унапређени последњих година и изразио наду да ће они наставити да се даље развијају, наводи се у саопштењу.

Дачић је подсетио на заједничке активности и подршку Фондације у раду скупштинског Одбора за здравље и породицу и оснивање Пододбора за праћење епидемиолошке ситуације због присуства ковид-19, у циљу повећања заинтересованости грађана за вакцинацију у општинама где је проценат вакцинисаних био врло низак, у чему је Вестминстерска фондација пружила своју помоћ и подршку.

На састанку је учествовала и амбасадорка Велике Британије у Београду Шон Меклауд, која је додала да Скупштина Србије може да рачуна на Фондацију као партнера који је спреман да подржи све напоре у циљу ефикасног и транспарентног рада, као и на јачању отпорности парламента и његове спремности да одговори на разне изазове попут пандемије.

Бета, Фонет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Дачићу, убудуће иди ти у Брисел и поведи Трајковића са собом јер је жвалоња обична плачипичка!

Дачићу, убудуће иди ти у Брисел и поведи Трајковића са собом јер је жвалоња обична плачипичка!

Србија данас коментар: Аман људи ако вас још има при свести! Не шаљите неспособног скота …

Исповест САС-овца: Енглези тајно били у Сребреници

Исповест САС-овца: Енглези тајно били у Сребреници

Најважније питање јесте да ли су британски специјалци из САС јединица учествовали и у стрељању …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *