Из Гугла кажу: Србија је у дигиталном развоју стигла до 2008. године

Србија је у дигиталном развоју стигла до 2008. године, док се Велика Британија налази у 2022. години, сматра стручњак из Гугла Џонатан Френсис.

Френсис је, на данашњој конференцији „Диџитал деј“, рекао да српски корисници проводе више времена у конзумацији дигиталних медија од корисника у Британији – 12 минута или 10 одсто времена више дневно.

„Међутим, ваши оглашивачи то не препознају. Од свих медија, 25 одсто времена Срби конзумирају дигиталне медије, док оглашивачи троше само 11 одсто буџета на ову врсту медија“, рекао је Френсис.

У Уједињеном Краљевству, оглашивачи троше 100 пута више новца у дигиталним медијима, иако, њихови корисници проводе тамо 27 одсто времена мање него српски корисници.

Србија је, констатује овај стручњак, у дигиталном развоју негде у 2008. години, пренео је „Блиц“.

„Причао сам са људима из ваше земље и они тврде да „Србија није дигитална“.

„Мој одговор је: Србија је и те како дигитална, јер ваши грађани проводе много више времена на дигиталним медијима од светског просека. Проблем је само што фирме које се оглашавају у медијима то не препознају. Оглашивачи су пред избором: да ли ће бити присутни тамо где су људи, или тамо где су људи некада били“, закључио је Френсис.

Танјуг

Актуелно

Никола Тесла: Земља није планета, већ машина!

Земља је поље, није планета. Није предмет и зато нема ивицу. Земља би се лакше …

Фејсбук вратио стари News Feed

Фејсбук је почео да приказује објаве страница, славних личности и медија у регуларној News Feed …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons