fbpx

Изборни процес нарушен уколико институције одмах не реагују

0
(0)

Поводом више од 15 хиљада фалсификованих потписа грађана, законитост и легитимитет изборног процеса зависи искључиво од тога шта ће предузети надлежни органи у наредна 24 часа.

Поводом чињенице да је Републичка изборна комисија (РИК) установила до сада више од 15 хиљада фалсификованих потписаних изјава бирача на шест листа, од којих је једна чак и проглашена, ЦРТА посматрачка мисија “Грађани на стражи” сматра да у овом тренутку законитост и легитимитет целокупног изборног процеса зависи искључиво од тога шта ће предузети надлежни органи у наредна 24 часа.

Републичка изборна комисија је пропустила да утврди фалсификоване потписане изјаве грађана за листу Републиканске странке пре него што је ту листу прогласила као важећу. РИК сада једино може да примени ванредни правни лек који би за собом повукао одлагање рокова за остале изборне радње а тиме се доводи у питање одржавање избора 24. априла. С друге стране, уколико се не поништи листа Републиканке странке, онда се доводи у питање целокупни изборни процес јер ће се дозволити странци која је фалсификовала потписе да равноправно учествује у изборном процесу.

Посматрачка мисија „Грађани на стражи“ ће званично затражити увид у потписане изјаве подршке грађана листама које су предате Републичкој изборној комисији (РИК) јер само потпуна транспарентност може да поврати поверење јавности у целокупни процес.

црта.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ванредна емисија: Срђан Ного открива зашто је Вучић морао под хитно да оде у изолацију (видео)

4.1 (14) Гост ванредне емисије медијских кућа „Центар” и „Србин.инфо” у емисији „Интервју”, коју води …

„Kазнити СНС! Ванредно стање користи за кампању“

4 (5) Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић затражио је хитно заустављање коришћења ванредног стања …

Један коментар

  1. Зар још неко верује да су избори поштени!?На хиљаду начина вара се народ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *