Извршитељ избацио Нишлијку из стана због дуга бившег супруга

Извршитељ избацио Нишлијку из стана због дуга бившег супруга

0
(0)

Без икаквог папира, како тврде очевици, извршитељ Миљан Трајковић избацио је из стана Нишлијку Снежану Стојилковић и њеног сина, због дуга који има њен бивши супруг, иако је након развода, како кажу, стан у Катастру уписан на њено име. Током исељења интервенисала је и полиција и Хитна помоћ, која је збринула жену, јер је у једном тренутку покушала да се полије бензином и била је у лошем стању.

Новинари Јужних вести затекли су мајсторе који мењају браву на стану у Улици Гаврила Принципа 16 у Нишу, а како је испричао рођак породице која је остала без стана – Срђан Стојилковић, извршитељ Миљан Трајковић није хтео да покаже никакав документ на основу кога је иселио жену која је инвалид и њеног сина.

Због ситуације у којој се нашла, како каже Стојилковић, у тренутку када је извршитељ ушао са полицијом у стан жена је покушала да се полије бензином.

Она је у тренутку када је ушао извршитељ са полицијом мало у стресној ситуацији вероватно дохватила неку флашу са бензином и пришао сам да је задржим, па је мало и нас полила и то је то. Она је рекла да се тога не сећа, извињавала се – објашњава Стојилковић.

исељењеУ присуству полиције извршитељ иселио породицу из стана због дуга који није њихов; фото: ЈВИ он и комшије кажу да је екипа Хитне помоћи, која је дошла да јој помогне јер је била у лошем стању, замолила извршитеља и полицију да одложе исељење, али они нису пристали на то. Син је хтео да је заштити, прича њихов рођак, па га је полиција одвела одатле у станицу како би дао изјаву о инциденту.

Насилно су ушли и жену инвалида прве категорије је избацио из стана. Полиција уопште није хтела да улази у детаље, само су слепо извршавали његова наређења. Ми смо само тражили документ на основу кога то раде, никакав проблем нисмо правили. Само смо тражили да законским путем одраде ово, а ово је одрађено тотално противзаконито – додаје Стојилковић.

Извршитељ Миљан Трајковић је потврдио да жена коју је иселио “није странка у поступку”, а дуг због кога је стан продао износи око 4 милиона динара. Стан је, како каже, продат на лицитацији још 12. априла за 4,9 милиона динара.

Предмет је 3 пута прошао судску контролу, поступак траје 4 године, ово је финализација овог поступка. Предмет је прилично обиман – кратко је рекао Трајковић.

На инсиститање новинара да одговори да ли је тачно да је без најаве и папира дошао да исели породицу, али и на питање да објасни овај случај, Трајковић каже да је рекао све што је имао и да не жели да даје додатне изјаве.

У Комори извршитеља НИша су кратко навели да немају увид у ток предмета, нити имају било каква овлашћења да то коментаришу, што до сада није био случај.


„Полиција их извела на силу из стана“

Пре инцидента породица Стојилковић је покушала да увери извршитеља да је стан њихов и да не могу да их иселе због туђег дуга, појашњава њихов роћак, али је извршитељ то учинио без икаквог решења, обавештења или најаве.

Ми смо имали документацију да је то власништво Снежане Стојилковић. Он је спомињао неки дуг од бившег супруга, са којим она није у браку 15 година и спомињао је да ради то извршење на ову некретнину, на стану. Ни један документ нам није показао. Ми смо показали извод из катастра да се то води на Снежану и да нема право за неку трећу особу да ради извршење – појашњава Стојилковић.

Тако је ова породица остала без стана због дуга који има Снежанин бивши супруг, прича Стојилковић, иако је, тврди, након бракоразводне парнице стан припао њој и уписан је у Катастар на њено име.

Јужне вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИЗБАЦИЋЕ МЕ ИЗ СТАНА ЗБОГ СНС: Самохрана мајка иде на улицу, у игри секретар Владе… (видео)

ИЗБАЦИЋЕ МЕ ИЗ СТАНА ЗБОГ СНС: Самохрана мајка иде на улицу, у игри секретар Владе… (видео)

0 (0) Емилија Грујић, самохрана мајка из Београда, купила је стан у изградњи још 2008. …

Вучићев кум Никола Петровић и његова организована банда криминалаца хара Србијом

Вучићев кум Никола Петровић и његова организована банда криминалаца хара Србијом

5 (1) Након што смо 6. маја, у заједничкој криминалној акцији српске полиције и извршитеља …

3 Коментара

  1. TREBA ČOVEK IMATI ORUŽJE PA AKO DUGUJE TO IĆI SUDSKIM PUTEM U SUPROTNO UZIMANJA STANA BEZ NALOGA SAMO UBITI PSETAZATO VUČIĆ I VUČIĆEVA POLICIJA BRANE DA SE BIMA ORUŽJE DA SE LAKŠE PLJAČA .ZATO BRAĆO DOK JEOVA ZVER SATANE NA VLASTI PLAAJTE .U SUPROTOM IDE TE NA ULICU ILI UBITI PSETA NA VRATIMA ILI IĆI U KONTAJNER ULICU NA SPAVANJE VUČIĆ TO SVE RADI ALI ZATO NEBRANI SRBE NAKOSOVU ČUVAJTE SE I VUČIĆU SUDITE KAD DOĐE VREME I NJEGOVOM UČITELJU90 ONAJ BI BIO JOŠ GORI DA JE NA VLASTI .

  2. TREBA POBITI SVE TAJKUNE,POLITIČARE I ŽANDARE(PSI KOJI ČUVAJU PLJAČKAŠKI I ROBOVLASNIČKI SISTEM). SMT LIBERALNOM KAPITALIZMU! ŽIVEO PRAVOSLAVNI SOCIJALIZAM!

  3. Ovo nije drzava, ovo je leglo pljackasa koji svakim danom sve vise ugrozavaju osnovno, elementarno pravo na zivot. Izvrsitelji su gori od bandita i oni su plod zelenasa vlasti.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend