Насловна / Србија / Јако невреме у Ивањици, падао град величине лешника (видео)

Јако невреме у Ивањици, падао град величине лешника (видео)

Ивањица – Током поподнева општину Ивањица је погодило снажно невреме. Јаку кишу заменио је град величине лешника, оштећени су малињаци, али и други засади, а штета је начињена и на аутомобилима у граду.

Најјачи град падао је у селу Лиса. Како би спасили воћке неки мештани су ручно покушавали да уклоне велике количине леда из противградних мрежа.

На другом крају општине, у Рашчићима, са неверицом обилазе засаде воћа. Неколико сати након невремена лед се није отопио а штете су видљиве.

„Било се наоблачило и то је дудњало и то је срокало за једно пола сата и уништило“, рекао је Средоје Чакаревић, мештанин Рашчића.

Миодраг Бујошевић, из истог места, каже да од 1971. није било оваквог града – уништено му је 50 до 70 одсто засада.

Градоносни облаци захватили су десетак села и део градског подручја. Како наводе у општинској управи, због опасности од новог невремена, црвени метеоаларм био је на снази у свим противградним станицама до вечери.

„Невреме је спречено, у великим размерама је могло да буде. Конкретно, стрелци су са противградних станица испалили 35 ракета. Сви су стрелци били на станицама, дејствовало се са 10 њих. Што се тиче неких мера санирања, прво морамо формирати комисију која ће изаћи на терен да видимо колике су штете“, рекао је Момчило Митровић, заменик председника општине Ивањица.

Према првим проценама надлежних, највише штете има у засадима малине и купине. У појединим селима страдале су и ратарске културе, посебно кукуруз.

РТС

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Бесни глобални трговински рат: И Индија уводи тарифе Америци! 10

Бесни глобални трговински рат: И Индија уводи тарифе Америци!

Индија је најавила да ће увести тарифе на 28 америчких производа, међу којима су бадеми, …

Сакривена историја Срба - Победа Трибала на Kосову (видео) 11

Сакривена историја Срба – Победа Трибала на Kосову (видео)

У сусрет Видовдану 2019. настављамо причу о Kосовском боју са освртом на Трибале и континуитет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *