Јанковић Вучићу: Ви сте последњи у Србији ко има право да каже да неко ради против државе и народа

0
(0)

ЗАШТИТНИК грађана Саша Јанковић оптужио је премијера Александра Вучића за ”распиривање мржње и нетрпељивости” због изјаве у којој је за њега и још неколико особа казао да су ”априори против државе и свог народа” и оценио да Србија ”заслужује више и боље од оваквог начина вршења власти”.

Јанковић је у отвореном писму премијеру навео да је такав речник ”са таквог места, знак тоталитарности, а не демократског уређења каквом, сигуран сам, обојица тежимо”.

”Обраћам Вам се отвореним писмом зато што, иако представљам једну од највиших државних институција, моје службене дописе не читате и на њих не одговарате, времена да разговарате са мном немате, а националне ТВ фреквенције са којих ширите мржњу према мени и другима, већ две године нису доступне мени нити другима који се усуђују да Вам овако нешто саопште”, навео је Јанковић.

Он је оценио да изјаве у којима су неки људи окарактерисани као ”противници државе и народа” стварају ”много већи и опаснији проблем по демократију у Србији”.

”Такво распиривање мржње и нетрпељивости не долази први пут с Ваше стране, али молим Вас да ово буде последњи, не ради тога што сте ме увредили, то не можете, нити због тога што страхујем да би Вам неко могао поверовати, већ ради Србије и њене будућности која не сме да буде мрачна као што су Ваше речи о другима”, навео је Јанковић.

Заштитник је додао да је премијер ”дужан да води рачуна да ни о ком грађанину Србије нема право да каже такво нешто”.

”Нико то право нема, а Ви последњи. Све и да сам, или неко други од наведених, у прошлости мењао своје ставове за 180 степени, пребројавао грађане по етничкој основи у сразмери 1 према 100, добијао стан од државе док је бомбардована, био министар информисања док су власници новина убијани или да данас газим и преузимам надлежности свих државних органа и институција, као што је случај са Вама, не бисте смели да нам кажете да смо противници државе и народа”, оценио је Јанковић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вести из луднице : Мост на Палилули

4.8 (11) Рушење Савамале, изградња грандоманског споменика Стефану Немањи, реконструкција тек реконструсаног трга… Мало шта …

Борислав Новаковић: Нема компромиса са Вучићем нити повлачења у борби против његовог режима

5 (3) Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је данас да опозиција може бити успешна …

2 Коментара

  1. Duvaju liberali u istu tikvu ali kuvaju pred izbore…. Narode osvesti se DOSTA igre, treba nam neko potpuno NOV….

  2. Trojac, vučić, šešelj i čeda jovanović, trojanski konji Srba, izdajnici!!!

    Ne samo da je sve tačno što napisa zaštitnik građana, nego je to prav istina!!! Sada, pogotovo od ove bolesne kampanje na Čovića, koju orkestrirano prave, a sada su se pokazali, pravi zloglasni izdajnici i zlotvori Srba i Srbije, Čeda, Šešelj i vučić!!! Sada bi trebalo i slepom Srbinu da bude jasno ko je svih ovih, skoro30.godina, izdavao i zatirao Srbe i Srbiju!!! Radikali, liberali i bivši radikali!!!! Oni su grobari Srba i Srbije, i za zatiranje Srba i Srbije plaćeni su od istog inostranog gazde, i to skoro 30.godina!!! Ološ nad ološima!! Ali, ničija nije gorela do zore pa neće ni njihova!!! Sada kada uviđaju da su propali, da je narod napokon uvideo njihovu pokvarenu igru, nema im spasa!!!! Šešelj i vučić kada su videli da radikali nestaju brže bolje su osnovali SNS!!! No Tomislav im je bio i ostao kost u grlu!!! Zbog toga ga obojica neopisivo mrze!!! A ko je večiti, doživotni, poslanik šešelj!!! Kao narodni, he, Srbski, poslanik!!! naročito je Srbski poslanik!!! Pa zbog toga je i pobegao u Hag da se spase!!! Srbin koji je u Hagu tražio spas!!! E toliki je on Srbin!!! Draži mu Haški kazamat nego Srbija!!! A zbog čega je baš po ubistvu Premijera Đinđića pobegao u Hag??? Pa bilo onih koji su znali za njegovo učešće u ubistvu Đinđića, i koji su bili spremni da učine zub za zub, oko za oko!!!! A što ga je Hag spasao i ostavio živog, ako se zna da je sve čestite Srbe oterao u smrt!! Pa zato što je on njihov!!!! Ostavio je u Srbiji vučića i čedomira da oni zatiru Srbe i Srbiju!!! Koji trojac, koje gnjde, koji zlotvori!!!
    Bože dragi koliko je zlo Srbima i Srbiji ovaj zlokobni trojac naneo, koliko nas je ovo troje zloglasnih izdajnika uništilo!!! Sve patriota do patriote na spisku stranih okupatora!!! Garantovano su vučić, šešelji čedomir jovanović ekipa izdajnika koja je svih 30.godina radila za strane interese i na razbijanju i zatiranju Srba i Srbije!!! Njima je već sve prokleto, ali opet, stigla i njih, i njihove naslednike, našeg car Lazara kletva, a i kletva svakog Srbina!!!!! U najstrašnijim mukama umirali polako!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend