ЈОШ људи ОТРОВАНО ракијом коју је ПРОДАВАО АЛБАНАЦ, ОСЛЕПЕО младић из Грачанице
фото: Канцеларија за КиМ

ЈОШ људи ОТРОВАНО ракијом коју је ПРОДАВАО АЛБАНАЦ, ОСЛЕПЕО младић из Грачанице

У ОЧЕКИВАЊУ да се у приштинском Институту за судску медицину заврши обдукција браће Драгана (62) и Братислава (59) Ђорића из Прилужја, за које се сумња да су отровани ракијом, у овом селу у општини Вучитрн су убеђени да има још оних који су пили овај алкохол. Мештани су уверени да је од ње преминуо и Миодраг Бојковић (66) из овог српског села.

Према наводима мештана, на лечењу због конзумирања ове ракије налази се Б. М. (61), такође из Прилужја, док се сумња да и двојица Рома из кампа у суседној Племетини имају здравствене проблеме услед тровања метил-алкохолом, односно ракијом сумњивог порекла коју им је, по изузетно ниској цени, продавао Албанац из Ораховца.

– Претходних дана наложили смо обуставу продаје и точења свих сумњивих алкохолних пића на овом подручју – каже нам Аца Мишић, председник Општине Вучитрн, на чијем се подручју налази Прилужје, највеће српско село у тзв. средишњем делу Косова.

Иако се правосудни органи још не оглашавају поводом овог случаја који је узнемирио Србе на централном делу Космета, безброј верзија кола о овом случају, а најчешћа је она да је продавац ракије био свестан тога да је отровна.

– Када су то Албанци пекли ракију?! Овај који им је продао ракију последњих година је долазио и мувао се по селу, нудећи алкохол по невероватно ниској цени. Јер нелогично је да се два литра ракије могу купити по цени од два и по евра – говоре нам мештани Прилужја. Већина сматра да су њихови суседи и познаници били преварени како би купили отровну ракију.

ОСЛЕПЕО МЛАДИЋ ИЗ ГРАЧАНИЦЕ

ПРЕМА незваничним сазнањима, од последица конзумирања ракије ослепео је један младић из Грачанице. Председник Општине Вучитрн Аца Мишић каже да косовска полиција још испитује све случајеве тровања ракијом.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић хапси Небојшу Стефановића и Дијану Хркаловић због ликвидације М. Огњановића!? (видео)

Вучић хапси Небојшу Стефановића и Дијану Хркаловић због ликвидације М. Огњановића!? (видео)

Предраг Пеђа Поповић, угледни новинар, заменик главног уредника магазина Таблоид, листа против мафије, открива сплет …

Оде и Душан из Велике Хоче – ако се ово настави, Метохија ће бити – обесрбљена

Оде и Душан из Велике Хоче – ако се ово настави, Метохија ће бити – обесрбљена

„Синоћ се и Душан одселио. Осамнаеста особа из Велике Хоче за последњих годину дана. За …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *