Кад Руси граде све је пре рока

Кад Руси граде све је пре рока

Београд — Изградња другог колосека пруге Београд-Панчево одвија се десет одсто брже од плана, изјавила је министарка инфраструктуре Зорана Михајловић.

Према њеним речима, убрзаће се реализација и осталих радова у оквиру пројекта модернизације српских пруга, финансираног руским кредитом.

Она је новинарима приликом обиласка радова да тој деоници казала да је модернизација железничке инфраструктуре један од најважнијих задатака Владе и Железница Србије.

Изградња другог колосека на пружи Београд-Панчево која је почела мрата ове године, по речима министарке, омогућиће да се несметано истовремено одвија и теретни и путницки саобраћај што сада није могуће.

“Влада Србије ће учинити све да будемо ефикаснији у повлачење средстава из руског кредита намењеног модернизацији наших пруга”, казала је министарка.

Директор Руске железнице Владимир Јакунин је рекао да су данас почели радови на постављању првог стуба на једном од мостова на деоници пруге Београд-Панчево. Он је истакао да је задовољан што се радови одвијају брже него што је планирано, о чему је данас обавестио и председника Србије Томислава Николића.

“Сви радови ће бити завршени у предвиђено време и по највишем квалитету, што говори да је Србија добро изабрала Руске железнице за реализацију овог пројекта”, рекао је Јакунин.

Генерални директор Железница Србије Драгољуб Симоновић је казао да ће у овом и наредном месецу почети реализација или припрема свих пројеката који се финансирају из руског кредита од 800 милиона долара, намењеног модернизацију пруга у Србији.

“Ускоро ће кренути радови на обнови шест деоница пруге на Коридору 10, усаглашени су услови набавке возова за 100 милиона долара, припрема се пројектна документација за модернизацију пруге Стара Пазова-Нови Сад, а за ремонт пруге Београд-Бар дат је пројектни задатак”, појаснио је Симоновић.

Истакао је и да ће модернизација пруге Београд-Панчево и изградња другог колосека на тој деоници бити завршени до краја 2016. године. Извођац радова је РЖД Интернешенел, кћерка-фирма Руске железнице, а подизвођач Енегропјект нискоградња из Београда.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У Србији мањак машиновођа, масовно одлазе у Немачку (видео)

У Србији мањак машиновођа, масовно одлазе у Немачку (видео)

Младе машиновође у Србији не смеју да возе до 21. године. Уместо чекања и сналажења, …

Зорана Михајловић је отписана због огромног криминала и корупције у који је умешана заједно са супругом

Зорана Михајловић је отписана због огромног криминала и корупције у који је умешана заједно са супругом

Круг око Зоране Михајловић је толико стегнут да министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре више не …

3 Коментара

  1. A naši kad grade onda nikad da završe.

  2. Hteli sebi da smotaju tu milijardu ali nemože to tako sa Rusima, ona izjavila – moree, idem nešto da popijem, npr. nitroglicerin to je sada jrftinije od piva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *