fbpx

Када ће ВБА да достави суду два противзаконита заплењена видео снимка на којима се види напад Андреја Вучића на Жандармерију?

0
(0)

АНДРЕЈ Вучић и Предраг Мали, брат председника Србије и брат градоначелника Београда, приликом напада припадника Жандармерије на њих, 28. септембра 2014. године током одржавања “Параде поноса”, задобили су лаке телесне повреде. Исте повреде констатоване су и код двојице припадника војне полиције који су били са њима.

Ово је данас пред Вишим судом у Београду у наставку поступка против осморице жандарма изјавио вештак судске медицине Бранимир Александрић. Он је истакао да, према документацији на основу које је дао свој налаз и мишљење, број повреда код оштећених одговара броју удараца који су нанети у релативно кратком временском периоду. Такође је казао и да је закључио да су код све четворице повреде настале употребом полицијске палице.

Тако су код Андреја Вучића констатоване три повреде – два крвава подлива по леђима дужине око 20 центиметара и један крвни подлив на левом рамену. Предраг Мали је задобио четири повреде – три по леђима и једну на десном рамену.

– Полицијска палица је направљена тако да се ударцима њоме нанесе само лака телесна повреда, а не нека тежа – објаснио је данас професор Александрић. – Тај ударац изазива бол максималног интензитета, због чега се особа која се опире хапшењу онеспособљава за даље пружање отпора. Сврха палице је да се њом нанесе бол, а не да се теже повреди. Тежа повреда палицом може бити нанета уколико се њоме удари по глави и тада дође до прелома костију или унутрашњег крварења, што зависи од снаге ударца.

Припадници Жандармерије негирали су дела за која су оптужени

Током главног претреса као сведоци су се појавила четворица припадника Жандармерије који су се критичног дана нашли на месту сукоба, на углу улица Светозара Марковића и Бирчанинове. Они су казали да су из полицијског кордона чули узвик: “Пиштољ! Пази пиштољ!”, али ниједан од њих није могао да каже ко је то повикао.

На оптуженичкој клупи су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић. Више тужилаштво терети их за кривично дело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним делом злостављање и мучење. Сви су на почетку суђења негирали дела за која су оптужени.

СНИМАК ГЛЕДАЈУ 20. ОКТОБРА

НАРЕДНИ главни претрес заказан је за 20. октобар, када ће, према најави, бити прегледани снимци сукоба, које је забележила телевизија Н1. Адвокати оптужених су затражили да тада буде присутан и вештак информационо-технолошке струке, образложивши да тужилаштво другачије него они види оно што се налази на снимку. Заменик тужиоца се успротивио том предлогу, а суд ће о њему одлучити накнадно.

Н. БИЈЕЛИЋ, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СЛУЧАЈ ПЛАНТАЖЕ МАРИХУАНЕ „ЈОВАЊИЦА“ Ухапшено још седам особа! Чак 5 ради у државној служби!

3.7 (11) По налогу Тужилаштва за организовани криминал у наставку истраге привредног друштва „Јовањица“ данас …

СКАНДАЛ! Шта тражи Андреј Вучић кога повезују са нарко мафијом у државној делегацији Србије у Москви?! (фото)

4.7 (16) Андреј Вучић, брат председника Србије Александра Вучића, присуствовао је са делегацијом Србије на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *