Као сваки КОМУНИСТИЧКИ ИСПРДАК: Београд добија бисту Си Ђинпинга?

Као сваки КОМУНИСТИЧКИ ИСПРДАК: Београд добија бисту Си Ђинпинга?

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) истакли су у свом новом саопштењу да су предали званични захтев председнику Републике Србије Александру Вучићу да Београд добије бисту председника НР Кине Си Ђинпинга.

– Постављањем бисте Си Ђинпингу наша земља би се на достојан и симболичан начин одужила народу НР Кине и њиховом лидеру, на великој помоћи и доприносу у борби са коронавирусом у Србији – пише у саопштењу.

Они у саопштењу наводе да би најбоље било да биста председнику НР Кине буде постављена у Парку пријатељства на Новом Београду, недалеко од амбасаде Кине која је бомбардована 1999. године.

Саопштили су да је разлог њихове иницијативе за подизање бисте председнику Кине је тај што је ова пријатељске земља од почетка епидемије била уз Србију као и да је НР Кина је послала делегацију лекара на самом почетку епидемије у Србију, а из социјалистичке Кине набављене су и две трећине вакцина против корона вируса којима су вакцинисани грађани Србије.

– На тај начин, народ Србије требало би да се захвали народу Кине и другу Си Ђинпингу. Велика већина народа у Србији у Си Ђинпингу и Комунистичкој партији Кине, која ове године обележава велики јубилеј, 100 година од оснивања, види као своје искрене пријатеље.

Подсећамо да је Кина ставила вето у Савету безбедности Ујединих нација када је НАТО отпочео злочиначку агресију на нашу земље, а такође социјалистичка Кина не признаје лажну државу Косово. Док су нас други гађали осиромашеним уранијумом, и данас после 22 године и даље сматрају то оправданим, Кина нам је увек само помагала и бранила наше интересе. – стоји у саопштењу.

Истакли су и да су Кинези били најбројнији инострани гости у Србији пре епидемије, а биста ће само проширити интересовање грађана ове пријатељске земље за посету Србији.

– НКПЈ и СКОЈ су предали писмо и Влади Републике Србије и градоначелнику Београда са истим захтевом. НКПЈ и СКОЈ смтрају да на овај начин, наша земља ће се одужити достојанствено и симболично чином захвалности, како се никада не би заборавили прави пријатељи. – закључили су у саопштењу НКПЈ и СКОЈ.

Правда.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Србији исплаћен тек један промил од 10 одсто ратне одштете која је припала Југославији 1946. године

Србији исплаћен тек један промил од 10 одсто ратне одштете која је припала Југославији 1946. године

Kако је Тито израдио Србију за ратну одштету Немачке: Требало би да добијемо 355 милијарди …

Вучић и Мило у паници: Америчке службе чешљају "БГД на води", највећу праоницу новца у Европи!

Вучић и Мило у паници: Америчке службе чешљају “БГД на води”, највећу праоницу новца у Европи!

Пре седам дана, портал Нова.рс обратио се прес служби Београда на води с питањем да …

2 Коментара

  1. jel ti više postoje koji su to idioti pa ta jugoslavija je nas srbe srbije skupo koštala sad i neka stoka se predstavlja kao nkpj da su partija komunista srbije pa da i razumem dali još ima tih goveda koji šire jugoslovenstvo

  2. Jugoslovenstvo je jedna od najgorih duševnih bolesti ikad…. Nadam se da neće da ga podignu, ali i onako može biti sklonjen svakako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *