fbpx

Катанац за „СОС маркете“

0
(0)

Рачун трговине отворене за најсиромашније грађане – блокиран. Последњих дана све продавнице ове куће имају попис, а главни разлог су доспела дуговања од 123,9 милиона динара

СВИ рачуни „СОС маркета“, који су у време кризе отворени за снабдевање најсиромашнијих грађана, сада су у – блокади!

Овај ланац је био закупац продајних објеката „Јабуке“, најстаријег трговинског предузећа у Београду. Последња три дана све продавнице ове куће имају попис, а главни разлог су доспела дуговања од 123,9 милиона динара.

Поред тога што су пустили бланко менице, многи добављачи „СОС маркета“, као што „Лозничка млекара“, „Трлић“ и „Имес“ због нагомиланих рачуна повлачили су почетком недеље своје производе из тих продавница.

Иако се очекивало да ће са новим руководством овог пролећа доћи до реорганизације „СОС маркета“, то се очигледно није догодило. После четири године пословања под именом „СОС маркети“, фирма је доведена на ивицу пропасти, затворене су 33 продавнице, а у питање је доведен и посао за 275 радника. Ипак, Момир Лазић, нови генерални директор „СОС маркета“ сматра да би изашли из кризе уколико би од „Јабуке“, која је у стечају, наплатили више од 300 милиона динара, колика су њихова потраживања.

– „СОС маркети“ немају имовину и преко наплате потраживања од „Јабуке“, од које су преузели објекте, радну снагу и управу, успели би да стану на ноге – додаје Лазић. – Друга могућност је да се удруже јаки повериоци маркета и омогуће да се посао настави.

„СОС маркети“ су отворени почетком кризе с циљем да се покаже да је могуће радити са мањим маржама и нижим ценама. Њихова циљна група били су грађани са најскромнијим примањима.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„У БиХ критично због мигрантске кризе – могућа ескалација“

0 (0) Проблем илегалних миграција у БиХ већ је довео до критичног стања у земљи, …

„Етихад“ у дубокој кризи распродаје авионе — шта ће бити са „Ер Србијом“

4.5 (8) „Етихад Ервејз“, који је власник 49 одсто „Ер Србије“, одлучио је да вишегодишње …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *