fbpx

Кина укинула анонимност и псеудониме на интернету!

0
(0)

ПОЛА МИЛИЈАРДЕ КИНЕЗА МОРАЋЕ ОДСАД ДА ОТКРИВА ПРАВА ИМЕНА, ДА РЕГИСТРУЈЕ ПОДАТКЕ ИЗ ЛИЧНЕ КАРТЕ, ЧАК И СВОЈЕ ТЕЛЕФОНЕ

  • Парламент Народне Републике Кине: електронска мрежа мора остати под контролом државе и помагати економском расту земље
  • Све ће ово стартовати од 16. марта. А изгледаће овако: уместо псеудонима, на пример „Бивши“, корисник ће морати да наведе своје право име и презиме. Па остало… Уколико не, сајт ће вам блокирати страницу. Потом ће је и потпуно обрисати 

        КИНЕСКЕ власти су направиле праву револуцију у националном сегменту интернета. Јер: забраниле су сваку анонимност и све псеудониме!

        Пола милијарде кинеских корисника мораће одсад: да открију своја права имена, да региструју податке из личне карте, чак и своје телефоне.

        Све ће ово стартовати од 16. марта. А изгледаће овако: уместо псеудонима, на пример „Бивши“, корисник ће морати да наведе своје право име и презиме. Па остало… Уколико не, сајт ће вам блокирати страницу. Потом ће је и потпуно обрисати.  

        Кинески део интернета већ има јасно дефинисане задатке. На специјалној седници парламента Народне Републике Кине законодавци су наложили – електронска мрежа мора остати под контролом државе и помагати економском расту земље, односно нема слободе говора и имунитета у приватном животу. Генерално, све је управо онако како је Кинезима завештао њихов велики вођа – председник Мао Цедунг.  

        Прва жртва виртуелног простора у Народној Републици Кини је писац Ли Те – добио је 10 година затвора за позиве на интернету на борбу за демократију. Међутим, највећу узбуну је изазвала реакција блогера на догађаје у месту Укан.

        Тамо су десетине хиљада људи – први пут у историји Народне Републике Кине – протерале локално руководство да би одбраниле своје право на земљу. Захваљујући специјалним мрежама, о овом протесту је сазнао читав свет, док је власт пошла на компромис са бунтовницима.  

        Кина већ одавно блокира приступ Твитеру, Јутјубу и Фејсбуку. Њене власти сматрају да та мера као и нове забране морају да заштите земљу од понављања „арапског пролоћа“ у чијој реализацији су социјалне мреже одиграле последљу реч.

        Крајем 2012. године земља планира редовну промену највишег руководства, а томе не сме ништа да засмета.

        Придедио: Г. Шимпрага

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кина спрема `дигитални јуан` који ће убити Bitcoin и поткопати долар

5 (3) * Забринути експерти америчке агенције Bloomberg: „Кинески дигитални кеш  дизајниран је да буде …

Научници са Харварда тврде да је корона-епидемија у Вухану почела још у августу 2019.

5 (2) * Објавили да анализирани снимци сведоче да је од краја лета 2019. дошло …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *