Кинеско „Горење” гаси 2.200 радних места, у Ваљеву без посла остају само запослени на одређено време

0
(0)

Ваљево – Поводом информације словеначке јавне телевизије да компанија „Горење” због последица пандемије коронавируса укида 2.200 радних места, „Политика” из поузданих извора сазнаје да ова мера у Србији, пре свега у Ваљеву, где се налази велика фабрика словеначког произвођача кућних апарата, неће бити примењена у тако драстичном облику. Наиме, према расположивим информацијама, у ваљевској фабрици само неће бити обновљени уговори о раду мањем броју радника запослених на одређено време, који истичу у наредном периоду. Ти уговори неће бити обнављани до даљег, док остали запослени на неодређено време, како сада ствари стоје, не би требало да се плаше за своја радна места, сазнаје „Политика”.

Словеначка телевизија је објавила изјаву синдикалног представника „Горења” који је после ванредног састанка са управом компаније рекао да ће хиљаду радних места бити укинуто у фабрици и канцеларијама у Словенији, а остатак у филијалама у иностранству. Мере су уследиле после великог пада тражње повезане са пандемијом, навела је словеначка телевизија, додајући да ће остали детаљи бити изнети сутра.

„Горење” је један од највећих словеначких извозника и, осим у матици, има фабрике у Србији и Чешкој. Компанију је 2018. године купила кинеска група „Хајсенс”, с намером да прошири производњу и продају кућних апарата широм Европе. Фабрика у Ваљеву са око 1.500 запослених је европски центар „Хајсенс Горења” за производњу расхладне технике.

Аутор: С. Ћирић, Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић и његова банда напредних лопова уништила је ваљевски Крушик!

5 (2) Ваљево – Будуће ангажовање запослених на одређено време у „Крушику” зависиће од економске …

Србија: На јесен милион незапослених, треба им помоћи

5 (2) Председник синдиката УГС „Независност“ Зоран Стојиљковић изјавио је да је очекивано да се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *