Kинези купују села око Бора, ево шта им је намера

4.5
(26)

Све су чешће информације да преко посредника кинеска компанија Зиђин купује напуштена имања у региону Бора.
Према тим информацијама намера кинеске компаније која је купила српске руднике бакра и злата је да направе трајна насеља у која ће довести раднике са породицама из Kине чиме ће без посла остати српски држављани који су тренутно запослени у компанији Зиђин.

Јавна је тајна да Kина у Србији има специјалан статус по коме је могуће да се на Смедерево сручи тоне отровне чађи из железаре или на Бор огромне количине штетних гасова и да нити једна институција државе на то не реагује.

Такође, видљиво је и да се Србија убрзано задужује код Kине и да заузврат мора да купује њихову углавном прљаву технологију старије генерације или пак да буде терен на који се убацују кинески производи коју су конкуренти европским.

Али ако је тачно и то да ће на крају Kинези да доводе и своје раднике у фирме које овде отварају, онда је то сигуран знак да Вучићев режим заиста планира да од Србије направи сиромашну кинеску провинцију.

Ми Слободари сматрамо да са Kином треба имати економску сарадњу, али то никако не значи да им треба препустити државу што се интезивно дешава у последњих годину дана.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЛУДИЛО! У Бору не може да се дише од кинеске фабрике, а полиција брани протест због здравствених мера!

5 (4) Далибор Јовић, председник удружења „Борани за Бор“, које је овог лета у овом …

Да ли је ОТИМАЧИНА Београђанке повезана са Синишом Малим?

5 (4) Чим се појавила информација о продаји „Београђанке“, јавност је била запрепашћена екстремно малом …

3 Коментара

  1. ko je pustio tu žgadiju kinesku to kad se ukoreni teško se istrebljuje treba će nam dobar pesticid antikinezin

  2. To sto pisu meyiji nema veze sa vezom. Ako i kupuju kinezi zemkju i imanja to je samo zbpg rudnih bogatstava

  3. Srbi ne budite ovce ….dignite se …..nije važno..kako danas i sutra…..nije važno da li danas ima par dinara u džepu….nego je važno sačuvati dušu i ovozemalsko potomstvo. Poštujmo ekonomsko ulaganje Kineza …..ali
    ako se dozvoli prostor za življenje u ruke Kineza….to su budući grozni neprijatelji. Ne dozvolite put ka tome …ostanimo ekonomski prijatelji sa Kinezima,poštujmo ih…ali neka ostanu u svojoj zemlji…..!!!!! Prva kosovska bitka našeg naroda bila je sa Kinezima na području blizu današnjeg Kin.Zida koj je nakon toga sagrađen radi zaštite od Kineza .tada sagrađen a vi sve anulirate. Srbi dajte se upamet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend