Клаус Хартман: Затворити базу Рамштајн – НАТО штаб за рат против Русије!

0
(0)

Немачки грађани се спремају да блокирају америчку базу у Кајзерслаутерну. Ево зашто. “Командни центар рата против Русије лежи у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн.“

Поново ове године, кампања “Зауставити ваздухопловну базу Рамштајн“ има за циљ да спречи ратну претњу која произилази из ове америчке војне базе у Кајзерслаутерну.

Ваздухопловна база Рамштајн игра централну улогу у НАТО ратовању и свим прикривеним и отвореним агресијама које САД имају на Блиском истоку. Било да су у питању дронови за Пакистан, Авганистан и Јемен, снабдевање оружјем за терористе у Срији, опасност од рата против Ирана – ништа не функционише без Рамштајна. Одавде, са немачког тла, произилази рат, пише немачки медиј Кенфм.де

Сигурно је рат дронова из Рамштајна као успутне станице сада очигледно у центру пажње јавности. Ово је такође врло оправдано, јер је ово тајно убиство без проглашавања рата и без судских пресуда варварско и скандалозно. Међутим, не треба заборавити да је целокупна претња коју изазива ова ваздухопловна база заправо много већа.

Последњих година и месеци, НАТО је поставио ланац нових штабова и складишта оружја, батаљона, “предводника“ дуж руске границе. НАТО тенкови се крећу кроз Немачку до “Источног фронта,“ како немачки медији пишу, без ограничења, без инхибиција или устручавања. Са Савезничком ваздухопловном командом, командни центар рата против Русије се налази у америчкој ваздухопловној бази Рамштајн.

Ракетни систем АЕГИС, распоређен на четири ратна брода и на копну у Румунији и Пољској, скраћује време упозорења од ракета за Русију. САД желе да осигурају “безризичну“ способност првог нуклеарног удара тако што ће елиминисати контра-напад.

АЕГИС систем за који се погрешно говори да је “ракетни одбрамбени штит,“ заправо је офанзиван. Притиском на дугме из америчке ваздухопловне базе Рамштајн, копнени лансери такође могу срушити атомске крстареће ракете средњег домета, које су забрањене од 1987. године, доносећи нови ниво нуклеарне претње у Европу.

Русија не прети ни једној земљи у Европи или свету, и заговара колективну безбедност широм света. Међутим, НАТО-ово поновно наоружавање и ново распоређивање прети суверенитету Русије. Пре тога, не може се повући, али ће предузети све неопходне контрамере.

Ипак, Русија је смањила војну потрошњу за 20% на 55,3 милијарде долара, док су САД повећале сопствене трошкове на 610 милијарди долара. 29 земаља НАТО-а заједно троше 881 милијарду долара на наоружање, што је готово 16 пута више од Русије.

У случају рата, Русија би могла бити приморана да врло рано и масивно употреби своју деструктивну снагу против непријатеља. Русија би имала 6 минута да притисне “дугме,“ а онда би се регион Кајзерслаутерна, Западни Палатинат и целокупна Немачка трансформисали у атомску пустињу.

Интензивирани сукоб НАТО-а са Русијом додатно наглашава протесте у Рамштајну/Кајзерслаутерну ове године. У петак, 29. јуна, велики јавни вечерњи догађај ће се одржати у Цркви помирења у Кајзерслаутерну са Габријелом Крон-Шмалз која каже: “Не претварајте Русију у непријатеља!“

Смртоносна америчка ваздухопловна база би могла нестати за кратко време. Савезна влада мора “само“ раскинути “Уговор о боравку страних оружаних снага у Савезној Републици Немачкој,“ а отказни рок је само две године!

Више од 50.000 људи је потписало позив “Разоружавање уместо наоружавања!“ Међутим, као чланица НАТО-а, савезна влада се обавезала на дуплирање свог буџета за наоружање на више од 75 милијарди евра до 2024. године. Мала напомена, та обавеза је заправо само за чланице НАТО-а! Шта би било природније него повући се из овог савеза агресије? Могло би се уштедети толико новца и искористити га за образовање, социјално и приступачно становање, негу и здравље!

Протести од 24. јуна до 1. јула 2018. године укључују једнонедељни акциони, информативни и културни камп. Учесници кампа путују аутобусима у Бихел и протестују за повлачење нуклеарног оружја које је тамо стационирано. Од понедељка до четвртка, “радионица мира“ ће се одржати у Кајзерслаутерну са преко 60 форума и радионица на теме релевантне за мировну политику. Од ситуације у Ирану до шанси за конверзију наоружања у Рајна-Палатинату.

Врхунац протеста ће бити у суботу, 30. јуна 2018. године, са два отворена митинга у Ландштулу и Рамштајну, а затим протестом у ваздухопловној бази. На завршном митингу ће говорити Сара Вагенкнехт и Еуген Древерман. По први пут постоји и позив на поступке грађанске непослушности – Блокираћемо ваздухопловну базу Рамштајн!

Протести у Рамштајну су постали најважнији акциони мировни покрети у последњих неколико година. Али успех протеста се не подразумева! То зависи од сваког понаособ. Они се морају ујединити како ратнохушкачи у Берлину више не би могли да се праве глуви!

ИЗВОР

https:// kenfm.de/tagesdosis-25-05-2018-protest-gegen-die-kriegsdrehscheibe-ramstein/

Инфопорт.цо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАТО 2021. организује велике војне вежбе у свим државама око Србије

4.5 (2) „Defender 21 ће користити скоро све веће војне полигоне региона – Слуњ у …

ШИРОМ НЕМАЧКЕ народ протестује због корона диктатуре, полиција хапси (видео)

5 (3) На предлог СЗО да се рестриктивне мере још појачају јер се појавио нови …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend