Ко контролише Централну банку Русије и каква је демографска ситуација у земљи? (ВИДЕО)

– Руска Централна банка је један од главних финансијских проблема у Русији – тврди економиста др Иван Пајовић.

Пајовић каже да Владимир Путин нема контролу над Централном банком и да се њене прави контролори налазе у Базелу у Швајцарској. Он је рекао да Централна банка Русије у шпекулацијама за златом стално губи новац.

– Проблем свих финансијских проблема у Русији је Централна банка – тврди Пајовић и додаје да чак ни на руским рубљама нема државног грба Русији нити натписа да је то новац руске државе. Он је објаснио да је руска валута на најнижем нивоу у новијој историји.

– Страни фактор контролише руске финасије – каже он и додаје да је Путин 2012. покушао да поврати контролу Русије над финансијама али да није добио подршку у Думи.

Пајовић је рекао да Русија има и великих демографских проблема и да велики број Руса напушта земљу како би отишао за бољим пословима на запад, да земљу масовно напуштају жене, а да је смртност већа од наталитета. Он сматра да су повучени погрешни потези када је, без ограничења омогућено досељавање у Русију људима из бившег ССССР, тако да су поред националних Руса почели да се досељавају и муслимани из околних држава.

Пајовић сматра да ће Русија, уколико се настави негативан демографски тренд, доћи у ситуацију да неможе више да контролише своју територију. Он каже да су статистике по којима је број становинка порастао за 2 милиона тако што је додата популација Крима, а да су Русији за годину дана што због стопе морталитета што због исељавања реално изгубили 500 000 људи.

– Ако издвојимо муслимане Руса, заједно са са другим мањим народима, можда има укпно 110 милиона – каже Пајовић.

– Говори се да ће до 2050. године број становника Русије пасти испод 130 милиона. Ако је то тачно Русија иде ка пропасти – упозорава Пајовић.

Пајовић је у уживо програму коментарисао потезе Владимира Путина и његову одговорност и заслуге, проблему алкохолизма, стању руске пољопивреде под санкицијама, oлигарсима, одливу новца из земље и другим темама везаним за Русију.

Правда.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Путинов поклон Вучићу за предстојеће изборе, цена гаса и даље 270 долара за 1.000 кубних метара

Путинов поклон Вучићу за предстојеће изборе, цена гаса и даље 270 долара за 1.000 кубних метара

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Сочију после састанка са председником Русије Владимиром Путином …

Вучић преко лобиста у Русији хоће да купи себи подршку и одрекне се још 29% НИС-а!

Вучић преко лобиста у Русији хоће да купи себи подршку и одрекне се још 29% НИС-а!

Александар Вучић остаје све више без подршке, како на истоку, тако и на западу, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *