Тачи, Меркел,Рама, Вучић - Берлин

Ко то „патриото“ касапину Тачију на српској земљи прави државу?

0
(0)

У Косовској Митровици је преосталих 378 припадника Цивилне заштите данас потписало радне уговоре за ангажовање на северу Косова и Метохије у привременим институцијама самоуправе у Приштини, саопштила је Канцеларија за КиМ и поздравила завршетак процеса интеграције припадника Цивилне заштите.

Они ће и на новим радним местима, како је наведено, наставити да буду у функцији заштите интереса српске заједнице у покрајини.

Улога коју су у српској заједници на КиМ припадници Цивилне заштите до сада обављали у оквиру те институције биће очувана њиховим ангажовањем у структурама у којима су упослени од 1. јануара 2016.

Канцеларија за КиМ подсећа да су Београд и Приштина крајем марта прошле године, уз посредовање гаранта, усагласили споразум о интеграцији 483 припадника Цивилне заштите.

Иако је пуна интеграција требало да буде завршена још 1. септембра, до тада је уговоре потписало само 105 припадника.

Затим је Приштина самоиницијативно неколико пута померала рокове за примену усаглашеног споразума, док је Београд све досадашње обавезе у вези са спроводењем овог споразума у потпуности испоштовао.

„С обзиром на негативно искуство са Приштином у вези са интеграцијом припадника МУП-а, услед чега је њих 149 још неинтегрисано, Београд је инистирао на истовременој интеграцији свих преосталих 378 припадника Цивилне заштите“, наводи се у саопштењу.

Прихватање ових услова од Приштине и проналажење трајног решења за упошљавање припадника Цивилне заштите на северу Косова и Метохије, иако закаснело, јесте мали али важан корак у правцу нормализације односа Београда и Приштине и потврда да се уз постојање добре воље могу пронаћи решења за несугласице и чинити помаци у правцу изградње поверења, кажу у Канцеларији.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нису сви у Србији идиоти ал има понеки и то комплетан!

3.7 (6) Председник Александар Вучић изјавио је да су „глупости и бесмислице” изјаве Авдулаха Хотија …

Јовановић: Модел „две Немачке“ је – немачки ултиматум Србији

4.9 (8) * Нема решења косовског проблема без формата Савета безбедности УН, тај формат укључује …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *