fbpx

Коха: Исламски екстремисти финансирају образовање на Косову

0
(0)

Обданишта, школе и сумњиви студентски домови се финансирају из фондова невладиних организација на Косову у спрези са исламским екстремистима и терористима, пише Коха диторе, позивајући се на на извештај једне иностране обавештајне службе.

У тексту под насловом „Инвестиције исламских екстремиста у образовању на Косову“ се каже да се то одвија уз дозволу косовских институција.

У извештају иностране обавештајне службе, до којег је дошао дневник, говори се о активностима 50 невладиних организација и 11 лица који су највише ширили верски исламски екстремизам.

Косово се у том извештају представља као „колевка“ верског утицаја још од предшколских установа. Обданиште „Цвеће дана“ у Приштини је једно од њих. Њен власник Дритон Мадзуни има јаке везе са Хасаном Абазијем једним од руководиоца седме бригаде мухаџедина у Босни. На челу финансија се налази Хашан Али Ал Сарај, пореклом из Ирака, наводи лист.

Функционисање обданишта и школа као и сумњивих домова студената, који имају везе са терористичким организацијама, је дозвољено од стране министартсва образовања, констатује лист наводећи да обданиште „Цвеће дана“ има лиценцу од 2006. године.

 

– Многе организације и НВО које су биле инсталиране на Косову после рата 1999 године, као сто су Ал-Хараманеи, ИWЦ, КОФФ, ИСТАМБУЛ… су удаљене са Косова. Међутим оне су иза себе формирале невладине организације као сто су „Трагови“, „Фондакос“, “ Сфера“, „Једнакост“, „Понос“, „Реалност“, „Куран“… – каже се у истражном извештају базираном на многиме изворима, преноси „Коха диторе“.

У вези са тим организацијама су, додаје лист, су многи имами и појединци.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

А од Вучића и Брнабићке два милиона евра! Албанија званично покреће акцију за признавање Косова

5 (2) Вршилац дужности министра спољних и европских послова Албаније, Гент Чакај изјавио је да …

Брнабићка Шиптарима поклања 2 милиона евра из буџета које пуне грађани Србије

5 (6) Србија ће донирати Албанији два милиона евра помоћи за санирање последица прошлогодишњег земљотреса, …

Један коментар

  1. Novi trend je od najmanjih nogu zadojiti decu lazima i nemoralnim idejama i navikama, kako bi se njima superlako upravljalo i kada stasaju.. (

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *