Коха: Исламски екстремисти финансирају образовање на Косову

Коха: Исламски екстремисти финансирају образовање на Косову

Обданишта, школе и сумњиви студентски домови се финансирају из фондова невладиних организација на Косову у спрези са исламским екстремистима и терористима, пише Коха диторе, позивајући се на на извештај једне иностране обавештајне службе.

У тексту под насловом “Инвестиције исламских екстремиста у образовању на Косову” се каже да се то одвија уз дозволу косовских институција.

У извештају иностране обавештајне службе, до којег је дошао дневник, говори се о активностима 50 невладиних организација и 11 лица који су највише ширили верски исламски екстремизам.

Косово се у том извештају представља као “колевка” верског утицаја још од предшколских установа. Обданиште “Цвеће дана” у Приштини је једно од њих. Њен власник Дритон Мадзуни има јаке везе са Хасаном Абазијем једним од руководиоца седме бригаде мухаџедина у Босни. На челу финансија се налази Хашан Али Ал Сарај, пореклом из Ирака, наводи лист.

Функционисање обданишта и школа као и сумњивих домова студената, који имају везе са терористичким организацијама, је дозвољено од стране министартсва образовања, констатује лист наводећи да обданиште “Цвеће дана” има лиценцу од 2006. године.

 

– Многе организације и НВО које су биле инсталиране на Косову после рата 1999 године, као сто су Ал-Хараманеи, ИWЦ, КОФФ, ИСТАМБУЛ… су удаљене са Косова. Међутим оне су иза себе формирале невладине организације као сто су “Трагови”, “Фондакос”, ” Сфера”, “Једнакост”, “Понос”, “Реалност”, “Куран”… – каже се у истражном извештају базираном на многиме изворима, преноси “Коха диторе”.

У вези са тим организацијама су, додаје лист, су многи имами и појединци.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Иза измене Закона о референдуму стоји подла намера Александра Вучића да покраде и кривотвори следеће …

Марија Захарова: Терористи и дрога настављају да долазе из Авганистана након што су талибани преузели власт

Марија Захарова: Терористи и дрога настављају да долазе из Авганистана након што су талибани преузели власт

МОСКВА- Москва са жаљењем примећује да терористи и дрога настављају да долазе из Авганистана након …

Један коментар

  1. Novi trend je od najmanjih nogu zadojiti decu lazima i nemoralnim idejama i navikama, kako bi se njima superlako upravljalo i kada stasaju.. (

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *