Србија

Која бре АП Војводина олошу бољшевички, то су Тито и Пијаде декретом створили!

Образлажући пред посланицима предложени закон и предлог резолуције Скупштине Србије о Војводини које су поднели посланици ЛСВ, Чанак је истакао да предложеним решењима нико не пориче неодвојивост Војводине од Србије, као и да Војводина не може бити независна држава.

Он је рекао да жели да се Србија уреди у наредном период као модерна сложена држава, где нико не пориче „нити му пада на памет да пориче неодвојивост Војводине од Србије“.

„Ово је избалансиран документ од разних људи, умерен и разборит који даје шансу да Србија изађе из притивуставног положаја у ком се налази у односу на Војводину и да као уређена држава почне да развија по највишим европским стандардима средњи ниво власти који би омогућио да Kрагујевац, Ниш и Нови Пазар фунцкионишу како треба“, рекао је Чанак.

Он је потом прочитао одговор министарства унутрашњих послова из 2017. на посланичко питање у ком се наводи да министарство не располаже подацима ни о каквом сепаратизму ЛСВ-а ни било које друге организације у Војводини.

Чанак је потом рекао да Војводина не може бити независна држава пре свега јер се граничи са национално заснованим државама чији делови етничког корпуса постоје у Војводини, као и да је тренутно већина становника Војводине српске националности.

„Било какво осамостаљење Војводине у независну државу би значило сталне конфликте и покушаје да се она или раскомада или преузме од неких околних дражава“, казао је Чанак.

Он је казао да је питање аутономне Војводине суштинско питање демократије у Србиј и казао да ће ако се аутономија укине или обесмисли огроман број становника иселити.

„Уколико се аутономија укине, забрани, обесмисли, Војводина ће престати да постоји не тако што ће се неким чудом измутирати у нешто што није, него тако што ће бити ситуација да један огроман број становника из ње оде. И ако се жели зауставити исељавање из Војводине онда она мора добити могућност одлучивања у склопу својих надлежности на својој територији што сада није случај“, рекао је Чанак.

Он је казао да је средњи ниво власти, ниво јединица величне два милиона становника који би територије биле Војводина, Шумадија и нишка област, спустио одговорност одлучивања на нижи ниво ближе грађанима.

Чанак је поновио да се не доношењем закона нарушава уставни поредак и прескаче чињеница да ко не поштује тај део уставне обавезе, може да не поштује и било који други члан Устава.

Чанак је предложени закон и резолуцију образлагао више од сат времена и већи део је посветио историји.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. pa autonomija je nastala, samo genijalci hoće da je poklone ali ne UGARSKOJ , nego 3 različite države EU, koja je naslednik Rajha sama po sebi. Dakle RO HU i CRO treba na poklon da dobiju Srem Banat i Bačku. Baranja je već poklonjena. Kao što NIGDE nemamo NIKAKVO pravo, red je dati neljudima koji ne zaslužuju. Jugoslovenstvo je još 1 u moru projekta protiv srbske rase koji bolidi duševno oboleli nazivaju narodom…. Narodnost je osećanje ,a to što K. Marks i Hegel nas zovu neistorijskim narodom? zvone nam jaja- srećna 7528.

  2. Овог крмка није срамота да се уопште негде појави и да отвори смрдљива уста. Фуј. Војводина се ујединила са Србијом. У њој је већински српски народ. Покрајине су уваљене само Србији. Фашистичка Хрватска је добила српску Далмацију, Славонију, Барању и Дубровник, а све одлуком политичког олоша окупљеног око Броза. Овај крмак би да настави тековине мрзитеља Срба. Распадао се крмак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!