fbpx
Фото Д. Јевремовић

Комуналци прете штрајком од 16. октобра ако не добију повећање плате

4.1
(9)

Запослени у комуналним предузећима ће ступити у генерални штрајк 16. октобра ако им Влада Србије до 9. октобра не повећа зараде за најмање 13 одсто, одлучило је данас Председништво Синдиката запослених у комунално стамбеној делатности Србије, преноси Бета.

Како је саопштио тај синдикат, на такву одлуку је утицао „игнорантски однос Владе према комуналном сектору, који је већ шест година изузет од икаквог повећања зарада, а које су додатно неоправдано умањене у претходних пет година за 10 одсто”.

„То је довело до тога да запослени у комуналном сектору, са просечном зарадом од 36.000 динара, не могу да задовоље ни потребе минималне потрошачке корпе”, истиче се у саопштењу.

Наведено је да више од 35 одсто запослених у комуналним предузећима прима минималну зараду и да ће тај број са повећањем минималне цене рада за 2020. годину повећати на више од 40 одсто, док ће зараде свих радника до више стручне спреме бити у висини „минималца”.

„Иако је на такве алармантне податке синдикат указивао више пута, кроз дописе и захтеве за одржавањем састанака, у пројекцији повећања зарада јавном сектору нису предвиђена додатна средства за комуналне раднике, сем повраћаја од пет одсто”, указао је синдикат.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КАД „МАЛОМ ЧОВЕКУ ПУКНЕ“ ФИЛМ Потресан говор радника „Поште“ симбол штрајка (видео)

4.6 (20) Штрајк радника „Поште Србије“ уздрмао је целу Србију. Запосленима који су у обустави …

СУСПЕНЗИЈЕ ЗА 5.000 РАДНИКА Штрајкачима забрањен улаз у поште, наређено избацивање

4.7 (15) Свим радницима „Поште Србије“ који су у обустави рада, следи суспензија са посла …

Један коментар

  1. Sta sada hoce pa dobili su burek umesto sendvica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *