fbpx

Косметски Срби насели на превару квислинга

0
(0)

ЈАРИЊЕ – Срби са севера Косова повукли су се данас око 16,00 часова са локације у близини административног прелаза Јариње, где су протеклих четири дана мирним протестом блокирали радове на постављању опреме за реализцију споразума о интегрисаном управљању прелазима.

Повлачењем Срба створени су услови да радници предузећа „Нови Пазар пут“ наставе са радовима на изградњи интегрисаног прелаза.

Срби су се повукли пошто су их представници локалне самоуправе са севера Косова обавестили о закључцима седнице, у Лепосавићу, и позвали да прекину протест.

На том месту више нема стотинак и више возила, као ни шатора, у које су се грађани склањали током ноћи.

КОСОВСКИ СРБИ ДАЈУ ЧЛАНА ПРЕГОВАРАЧКИ ТИМА БЕОГРАДА Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да је на састанку са државним врхом у Београду договорено да Срби са Косова и Метохије одреде свог члана преговарачког тима у будућим разговорима са Приштином.

 У близини Јариња остали су само припадници МУП-а Србије.

Саобраћај на релацији Рашка -Лепосавић нормално функционише, а војници Кфора су на пункту који се налази испред самог прелаза Јариње и обављају рутинску контролу појединих возила.

Срби са севера Косова и Метохије донели су данас одлуку да привремено прекину протесте на Јарињу, организавне због изградње интегрисаног прелаза на тој локацији.

Одборници четири општине са севера Косова донели су ту одлуку на заједничкој сединци у Лепосавићу, иако се, како су навели, не слажу са применом споразума о интегрисаном управљању прелазима (ИБМ) на прелазима Јариње и Брњак.

Одлука је донета једногласно, али су пре гласања седницу напустили одборници СРС.

У закључцима са заједниче седнице је наведено да Срби са севера од Владе Србије очекују обуставу започетих радова на Јарињу.

Такође се истиче, да општине и грађани са севера Косова остају доследни у ставу да не прихватају успостављање граница са Србијом на Јарињу и Брњаку, да не прихватају институције из Приштине и да се сва отворена питања морају решавати ненасилним и политичким средствима у оквиру Резолуције 1244.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕУ не демантују да спрема ултиматум Србији: ХОТИ УНАПРЕД ЗНАО ЗА НАЦРТ СПОРАЗУМА

5 (2) ПОРТПАРОЛКА Европске уније Набила Масрали није данас ни једном речју демантовала ексклузивну информацију …

Коронакриза на мала врата либерализује ГМО производе!

0 (0) Вест да је Европска комисија, у склопу нове стратегије о вакцинама, предложила да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *