Косово – болесник који умире

0
(0)

„Све оно у шта су Албанци веровали је пропало. Сада настоје да на идеологији коју подржава владајуц́а структура заснују свој нови идентитет и да на том идентитету, који није старији од 15 година, заснују ту наводну државност. Косово никада није било зависније него што је данас“, каже Живојин Ракочевиц́, новинар и публициста са Косова и Метохије, преноси „Спутњик“.

Шта је Косово данас? Да ли је пројекат запада успео?

Ракочевић каже да је независно Косово пропали пројекат међународне заједнице.

– Девета година те такозване независности заправо служи да му се дâ некаква инфузија. Косово је болесник за кога се сигурно зна да нец́е преживети, али постоји могуц́ност да се његово гашење одлаже у недоглед – уверен је он.

– Косово је данас, што се тиче Албанаца, место у коме нема посла, без перспективе… Место у коме моц́ни племенски господари одлучују о животу и смрти. Како време буде одмицало, Косово ц́е бити све зависније, а у њему ц́е бити све теже и теже живети – сматра Ракочевиц́.

„Држава Косово“ и даље је један од најскупљих пројеката запада. Европа је у темељ независног Косова слупала више од 60 милијарди долара од пореских обвезника својих грађана, док је Америка сама издвојила 1,4 милијарду долара. Само од 2000. до 2010. године међународна заједница на Косово је инвестирала 40,7 милијарди долара и ту се није зауставила.

Хоће да присвоје српске манастире

Косово није члан Уједињених нација, нити члан Савета Европе или Европског парламента. По Резолуцији 1244 још увек је део државе Србије под протекторатом УН.

Бриселски споразум из 2013. године, парафиран између Београда и Приштине под покровитељством ЕУ, још „дише за вратом“ Косову, јер посао није готов – од српског признања Косова нема ништа.

„Нова нација“ је без прошлости, осим терористичке ОВК. Приштина данас покушава да српске манастире присвоји као своју културну баштину. Оно што осим ОВК Косовари могу да упишу у своју биографију јесте исконска и непрекидна мржњу према Србима. По доказ за то не треба иц́и далеко у прошлост.

– Колико јуче у Гњилану, где је пре рата живело 8.000 Срба, а данас само 20, освануо је графит „Убиј Србина“. Да ли је и то део прославе њихове годишњице? Косово воде људи који чекају оптужнице за ратне злочине почињене над Србима. Бивши припадници ОВК, дика и понос „косовске независности“, данас харају светом као терористи Исламске државе – закључује Ракочевић.

Спутник, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Миломир Степић: Црква и Војска да буду резолутније поводом КиМ! Кад ће ако неће сад?!

5 (2) * Ширењем дефетизма и безнађа пасионарност се (међу Србима) систематски сузбија, а народна …

Са територијом Републике Србије нема играња, терористичке и нарко банде се УНИШТАВАЈУ без МИЛОСТИ!

5 (3) Председник Александар Вучић рекао је да је Србија увек спремна да разговара о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend