fbpx

Косово „идеално“ за тероризам!

0
(0)

За Клода Вилда, шефа одељења за цивилну сигурност у швајцарском Министарству спољних послова, привлачна снага ИСИС-а је последица недостатка перспективе младих, који се испољава на два начина: или се млади на улицама, као у Тунису, боре за крај једног режима или доспевају у руке терористичких група, које им нуде перспективу и новац.

Решење је по њему да се много више инвестира у омладину.

„Узмимо на пример Косово, где су многи млади људи незапослени. Таква ситуација је перфектно плодно тло за терористичке организације које имају успеха код младих“, навео је Вилд. У развојним програмима млади зато морају да буду стављени у центар пажње, јер је ИСИС нова димензија оружаног насиља каквог није било још пре 10 година.

То што и у Швајцарској има присталица ИСИС-а, од којих су неки отпутовали у Сирију, и поред чињенице да привреди иде добро и да је ниска незапосленост у земљи, овај експерт тумачи дезоријентисаношћу и несигурношћу младих људи који су у потрази за смислом живота и сопственим идентитетом.

– Ако тада налете на погрешне људе и буду инструментализовани, то тешко може да се заврши позитивно“, сматра овај експерт.

По њему је Швајцарска ипак у предности јер има добру интеграциону политику и нема гета као суседне земље.

– Код нас можда траје дуже док се не добије швајцарски пасош, али су зато млади странци од почетка интегрисани. Због тога нема разлога за забринутост да ће се ситуација погоршати. Вилд је своје тврдње поткрепио иницијативом за забрану градње минарета, после које није било већих протеста „јер је швајцарским муслиманима стављено до знања да се не ради о људима, него о минаретима“. Да је сличног изјашњавања било у некој оближњој земљи, вероватно би горели поједини квартови – закључује Вилд.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредна секта јуче у Земуну прославила формирање нове шиптарске „владе“ на Косову и Метохији (видео)

5 (4) Напредна лоповско-велеиздајничко-глобалистичка секта којој је на челу сатаниста Александар Вучић јуче је у …

Вучићева Српска листа поново помогла формирање шиптарске терористичке владе на Косову и Метохији

5 (6) Kандидат Демократског савеза Kосова (ДСK) за премијера Авдулах Хоти изјавио је данас да …

Један коментар

  1. zajebalismo se sto smo pustili siptare da rade sta oce obicenam se o glavu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *