Косово* никада неће добити чланство у УН па таман по цену грађанског рата у Србији!

3.7
(3)

Председник Албаније Иљир Мета, изјавио на 75. заседању УН, да би чланство Косова у УН донело корист не само Косову, вец́ и целој међународној заједници.

– Подстичемо и поздрављамо чињеницу да албански фактор наставља да подржава европски и евроатлантски курс у целом региону, истовремено јачајуц́и регионалну сарадњу у дизајнирању и спровођењу амбициозних пројеката – рекао је Мета, поздрављајуц́и споразум од 4. септембра у Вашингтону.

– Поздрављамо споразум о економској нормализацији постигнут између Косова и Србије, који је посредовао и гарантовао председник Сједињених Држава Доналд Трумп. И даље се надамо да ц́е овај споразум унети нову динамику у односе између Косова и Србије. Уз посредовање Европске уније, обе земље треба да искористе ову прилику да постигну коначни и правно обавезујуц́и споразум о узајамном признавању, као и потпуну нормализацију односа између њих – изјавио је током свог говора Мета, а преноси Косово онлине.

Након говора, Мета је рекао да Албанија снажно верује да је Косово гарант безбедности и стабилности на Балкану.

– Косово је успоставило снажан уставни и правни оквир који обезбеђује невиђену заштиту мањинских права и њиховог културног наслеђа. Ово је у потпуности доследно и чак превазилази релевантни европски правни оквир у погледу заштите људских права. Данас је Косово члан многих међународних организација и регионалних иницијатива. Чланство Косова у свим међународним организацијама, укључујуц́и Уједињене нације, донело би користи не само Косову, вец́ и целој међународној заједници – рекао је Мета.

Косово онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Горан Пајић: Српска обавештајна служба је у колапсу, Хрвати и Немци су свуда! (видео)

5 (4) Иако је целу деценију Горан Пајић провео је у Јединици за обезбеђење Слободана …

Беле колоније – Србија и Русија под окупацијом

5 (7) ами себи, а и једни другима, треба да се зарекнемо: нећемо дозволити да …

Један коментар

  1. testere i jege u ruke pa drva struzi, arnaute ludi, doce vreme kad pola arnautluka bude u Srbskim rukama, gde po pravu i tapijama pripada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend