Знаш ли ти ОЛОШУ ИЗДАЈНИЧКИ шта ће са тобом да буде ако дође до "неког" 17. марта?
фото: ЕПА/Андреј Чукић

Знаш ли ти ОЛОШУ ИЗДАЈНИЧКИ шта ће са тобом да буде ако дође до „неког“ 17. марта?

5
(5)

Председник Србије Александар Вучић поручио је из Турске да се Албанци на Косову спремају на неки 17. март, када би протерали и оних 95.000 преосталих Срба.

Упитан хоће ли уопште бити наставка дијалога на највишем нивоу у Бриселу, будући да приштинска страна каже да неће, Вучић одговара да се дешава оно о чему говори много времена и на шта је упозоравао и ЕУ и међународне званичнике.

– А то је да Албанци не мисле да Срби треба да имају било шта на Косову. Мисле да ће они који су им дозволили да направе државу, само да стисну дугме и Србија ће само признати независно Косово – казао је Вучић и упозорио:

– Они ће произвести неки нови 17. март, да протерају тих 95.000 Срба који су остали и завршили су посао – рекао је председник Србије, који се налази у Истанбулу, где га очекује састанак са турским председником Ердоганом.

Вучић је рекао да Србија никада неће побећи од дијалога и разговора, али није хтео директно да одговори да ли ће у понедељак отпутовати у Брисел на следећу рунду дијалога Београда и Приштине.

Говорећи о посети Турској, Вучић је рекао да је за Србију веома важно да има добру комуникацију са том земљом јер је то огромна регионална сила која је све важнија и у светским оквирима.

– Њихов демографски, економски, културни и сваки други потенцијал је огроман. Имају велики утицај у региону и важно је да имамо са њима добре односе. Упркос разликама око Косова, битно је да имамо најбоље пријатељске односе – рекао је Вучић и подсетио да турске компаније имају велики број погона у Србији од чијег рада зависи велики број радника.

Вести онлајна

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НоваС: Краци Беливукове банде воде ка Влади, Граду Београду и СНС

НоваС: Краци Беливукове банде воде ка Влади, Граду Београду и СНС

5 (6) Да борба власти против организованог криминала у одређеним моментима делује и као обрачун …

Огњен Војводић: Видовдан или Ватикан

Огњен Војводић: Видовдан или Ватикан

4.2 (5) Најновија и најперфиднија римокатоличка мисионарска мантра прозелитског подилажења православним Србима је наводно непризнвање …

Један коментар

  1. Стеван Бошњак

    Пред Турке Срби треба да поставе само један захтев и да од тог захтева зависи даља стратегија односа Срба и Турака, а то је:
    У Србији може постојати, са свим правима као и остале, турска национална мањина, али Турска мора подржати став да: као народи не могу постојати Муслимани и Бошњаци, односно да су то чисте политичко-верске бесмислице и као такве неодрживе.
    Ако то Турци прихвате: развијати стратешки односе са њима, ако не-онда се окретати на другу страну која ће подржавати Србе, Србију и српске интересе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend