Косовска Митровица: јер Вучић треба опет да нас “брани“

Косовска Митровица: јер Вучић треба опет да нас “брани“

0
(0)

Окупиране територије – На улицама Косовске Митровице вечерас нема карабињера, шиптарских наоружаних формација нити било какве видљиве опасности. Читаву ситуацију власт „пумпа“, убеђени су овдашњи Срби.

На улицама Косовске Митровице не може се приметити ништа што би одударало од већ уобичајене свакодневнице. Једино што се разликује јесте повећан број позива рођака и пријатеља из централне Србије, забринутих за наводно „алармантно стање“ на северу покрајине.

На пар стотина метара од моста у Косовској Митровици, изнад трга „Браћа Милић“ окупљено је нешо више од тридесетак Срба у броју који се повремено мења како се на тренутак заустави неки пролазник и сачека да види хоће ли се нешто десити а онда настави својим путем.

„Сви су овде по директиви, ја и он пролазили па свратили да видимо шта се дешава“ каже један од присутних Срба који са пријатељем грицка семенке и убрзо креће даље уз узвик нестрпљења и подсмех над читавом ситуацијом. И заиста, од окупљених су ту једино запослени у државним институцијама уз надзор својих шефова и нижих директора који их држе на окупу.

Неко у маси помену Вучића и да су због њега дошли на шта се један гласно буни „ја сам дошао због своје деце и породице, заболе ме за Вучића“! „Ћути, шта се дереш“ кажу они који стоје поред њега, „хоћеш да те чује неко па да изгубиш посао“? „Нећу да ћутим, коме више да ћутим“ одговара овај истим тоном.

Наспрам њега стоји Србин, такође део „скупа“, са рукама у џеповима и широким осмехом чека да „узбуњивач“ заврши своје излагање а онда му се експресно, али на пристојној дистанци, уноси у лице и истим тоном одговара „дошао си ти овде због стана, жими ти, и ништа друго“. „Шта тебе брига за стан, јеси ми га ти дао“ одговара овај увредљиво на шта креће смех оних који стоје у тој групи што показује на ниску озбиљност читавог скупа.

А управо је то поента. Са нелегалном сменом власти и представника Срба раније изабраних на локалним изборима Р. Србије, нове општинске власти испред Владе Србије (полуегалне јер су у положају привремених органа могле да буду свега три месеца а прошло је више од три године што се чини како би заживеле шиптарске квази-институције и власт на северу КиМ), поделиле су станове и радна места како би имале под контролом довољан број Срба које могу да окупе сваки пут кад им затреба маса да узбуне јавност и режиму добаве још неки политички поен.

Један од присутних је и Гиле Ракић, активни противник одржавања шиптарских пара-избора на северу КиМ након чијег лажирања је од српске Владе кажњен отпуштањем с посла . И он такође у пролазу. Стоји са народом на неколико метара од бивших сабораца који су се одрекли идеје о очувања Косова и Метохије и пристали да буду део режима Александра Вучића што им доноси одређене бенефиције. Избегавају да му сретну поглед, но њега то ни не дотиче посебно. За КМ Новине каже да му све ово личи на то да „Вучић треба опет да нас брани, ништа друго. Иду избори, треба се обезбедити код гласача“ каже он. Један од окупљених Срба, такође већ припреман да крене својим путем додаје да ово Вучићу више не може да прође код народа па га неће изненадити и ако буде неких жртава и страдалих како би све било убедљивије „па да се тек онда појави Вучић“. Тужно је што се сви и додају да се надају да неће дотле доћи али да то никога не би зачудило.

Шта је још могао да буде разлог оваквог алармирања јавности после недавне провокације са „црквеним возом“ која се могла отети контроли и изазвати жртве на српској страни када је наоружана шиптарска јединица РОСУ упала на свевер КиМ, неизвесно је али је разлога много.Томислав Николић је пре одласка у Брисел рекао да Шиптари „више немају шта да траже јер смо им све дали осим потписаног признања независности“. Можда би евентуални оружани упад могао да буде баш покриће и за потписивањем таквог документа како би се „зауставило старадње народа“ које је баш са доласком овог режима на власт управо доживело експанзију.

Можда покушај да се прикрије чињеница да је баш данас Шиптарима активиран међународни позивни број, можда све то да би се прикрили догађаји око случаја са Харадинајем… На више набројаних „можда“ само је једно сигурно. Нема ту никакаве бриге за српски народ на Косову и Метохији, он је постао напредњачка монета за још једну криминалну трогвину власти на међународном нивоу. А способност режима да реши проблем Срба, чак и ако га буде, више него довољно доказује чињеница да се Вучић са својим послушницима које медији без основа и лажно називају „представницима Срба“, срео у Рашкој. Он је први српски званичник који се са „представницима“ свог народа у „ризичном тренутку“ састаје ван територије Косова и Метохије и то захваљујући сопственој политици! Сви други пре њега били су са народом на месту догађаја.

КМ Новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Изолација шизофреног диктатора је скоро окончана: Мачак који је умислио да је лав

Изолација шизофреног диктатора је скоро окончана: Мачак који је умислио да је лав

4.7 (14) Kад год се нађе под притиском, Александар Вучић понавља исту причу – никоме …

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

„Довека ће српска крв бити најјефтинија, јел да, Вучићу“?

4.6 (8) Застава Србије у блату Бујановца (привредни тигар – национални миш)… Знате ли ко …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend