Насловна / Србија / Друштво / Краћи часови, штрајк просветара се радикализује!

Краћи часови, штрајк просветара се радикализује!

Просветни радници незадовољи предлогом закона о платним разредима од данас у школама широм Србије држаће скраћене часове од 30 минута, а најављују и радикализацију протеста, пише лист Вечерње новости у издању од понедељка 24. септембра.

Просветари су од почетка школске године једном седмично држали скраћене часове, а како наводи лист, од данас ће часови бити скраћени.

Синдикати захтевају да сви просветни радници са седмим степеном образовања буду пребачени у девету платну групу, уместо да буду, како је то сада планирано, у осмој.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је раније да ће сви просветни радници који имају разредно старешинство бити пребачени у девету платну групу.

У штрајку су Унија синдиката просветних радника Србије, Сидикат радника у просвети Србије, Грански синдикат „Независност“ и Синдикат образовања Србије.

Састанци просветара са представницима Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржани су 13. и 18. септембра, а како наводе Вечерње новости, биће одржани и ове недеље.

(извор: београдски – глас.рс)

Актуелно

У Икарбусу данас штрајк упозорења

Запослени у Икарбус одржаће данас штрајк упозорења незадовољни кашњењем зарада и функционисањем фабрике. Штрајк упозорења …

Одржан протест просветара испред Владе

Просветни синдикати одржали су протест испред Владе Србије јер, како кажу, сви њихови договори са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons