Крагујевац: Друмови излокани као њиве

Крагујевац: Друмови излокани као њиве

КРАГУЈЕВАЦ – Житељи неколико крагујевачких села су за само неколико дана више пута возилима блокирали кључне магистралне саобраћајнице на излазу из града, захтевајући тако од надлежних у локалној самоуправи да испуне раније дата обећања и уреде путеве до њихових насеља. Посебно инсистирају на уређењу деоница које су раскопане за постављање новог асфалта, а тај посао није завршен већ неколико година.

У касним поподневним сатима, 6. марта, мештани села Петровац, Нови Милановац, Јовановац, Десимировац и Ресник – на сат времена су блокирали магистрални пут Крагујевац – Београд, преко Тополе.

Према речима Небојше Кондића, неформалног вође овог протеста, на раскопаној деоници су се појавиле велике рупе, па је немогуће возити ауто, а због неизграђеног потпорног зида, постоји опасност да се обруши и сеоско гробље.

– Годинама обећавају да ће решити тај проблем, а ми и даље са тешком муком прелазимо пут од неколико километара до центра града – каже Кондић. – На протест смо принуђени, јер досадашње молбе и жалбе нису уродиле плодом.

Како каже Вељко Мерџан, директор Предузећа за изградњу града, спорна деоница улице Душана Петровића ће одмах бити насута, како би се затрпале рупе. Досад је асфалтирано 1.300 метара те улице, а преосталих 650 ће се завршити до половине године.

ПРОТЕСТ КОД КРСТА

ТАЧНО недељу дана пре овог протеста, мештани села Јовановац су блокирали ауто-пут Крагујевац – Баточина, на кружном току код Крста. Они су тражили да се уреди пут који води до Цветојевца, јер је, када падају кише, потпуно прекривен водом и тешко проходан.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ДОГОРЕЛО: Адвокати заказали велики протест 1.јула, зову народ на улице! (видео)

ДОГОРЕЛО: Адвокати заказали велики протест 1.јула, зову народ на улице! (видео)

Адвокати Србије обавештавају јавност да је Министарство правде, упркос очигледно спорном нацрту Закона о парничном …

Јел то инвеститор коме сте поклонили 9 хектара земље и (за сада) дали субвенције од 75 милиона евра?

Јел то инвеститор коме сте поклонили 9 хектара земље и (за сада) дали субвенције од 75 милиона евра?

KЛЕНИKЕ – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да еколошки протести на којима се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *