fbpx

Крагујевац: Фијату још 45 радних дана, шта даље?

0
(0)

Након једнонедељног застоја, производне и монтажне траке у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија су покренуте и са њих ће силазити 410 аутомобила дневно.

Како Групација Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) као и остале велике аутомобилске компаније не производи аутомобиле за залихе, већ производни процес усклађује са поруџбинама дилерских кућа, то је у крагујевачкој фабрици од почетка године до минулог викенда било 105 радних дана, током којих је произведено нешто више од 43.000 возила свих верзија модела „фијат 500Л“. До краја године, у ФЦА Србија ће, према сазнањима листа Данас, бити још 45 радних дана, па се очекује да из производних погона изађе још 18.500 возила, односно укупно око 61.500 „великих фића“, чиме је упошљена тек трећина тренутно инсталираних капацитета крагујевачке фабрике, која је пројектована за производњу до 300.000 возила годишње.

Због тога Синдикат и запослени у компанији Фијат Крајслер аутомобили Србија од председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић траже информацију о томе шта држава предузима кад је уговор са Фијатом у питању.

Тим пре што десетогодишњи уговор државе Србије и Фијата о формирању заједничке компаније (ФЦА Србија) истиче управо крајем овог месеца 29. септембра.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плаћено одсуство запосленима у крагујевачком Фијату продужено до 1. јуна

0 (0) Данашњом одлуком Фијатовог менадмента, запосленима у крагујевачком Фијат Kрајслеру који су,због епидемије ЦОВИД …

Kрагујевачки Фијат тражи додатних 80 дана плаћеног одсуства за раднике

5 (2) Kомпанија „Фијат Kрајслер аутомобили Србија“ тражила је додатних 80 дана плаћеног одсуства за …

Један коментар

  1. За овај штеточински колонијални уговор којим је Србија оштећена за стотине милиона долара треба једног дана да одговарају сви саучесници почевши од Динкића и Ђелића па до Вучића.
    Штета је још и већа ако се урачуна потпуно уништавање технолошке основе производног знања и свођење Србије на шрафцигер индустрију и моање каблова. Такве штете се отклањају деценијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *