fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Kривична пријава против Бабићевог „возача“: Неприлагођена брзина, влажан коловоз, густа магла, материјална штета 180.000 динара…
Kривична пријава против Бабићевог "возача": Неприлагођена брзина, влажан коловоз, густа магла, материјална штета 180.000 динара… 1

Kривична пријава против Бабићевог „возача“: Неприлагођена брзина, влажан коловоз, густа магла, материјална штета 180.000 динара…

Против возача Д.С, који је управљао возилом које је изазвало саобраћајну несрећу на наплатној рампи у Дољевцу у којој је погинула једна особа, а пет теже или лакше повређено, води се поступак за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја почињено из нехата, потврђено је Инсајдеру у Основном јавном тужилаштву у Нишу. Kако се наводи у кривичној пријави која нам је достављена, до несреће је дошло услед “неприлагођене брзине, у условима влажног коловоза и густе магле”. У пријави пише да процењена материјална штета настала у удесу износи око 180.000 динара.

Несрећа на наплатној рампи у Дољевцу догодила се 31. јануара, када је, како се сумња, Д. С, возач аутомобила „шкода суперб“ у којој се налазио тадашњи директор Kоридора Србије Зоран Бабић, при великој брзини налетео на „опел“, у којем је страдала С. Г, док је још пет особа повређено.

Kако за Инсајдер кажу у Основном јавном тужилаштву у Нишу, против Бабићевог возача води се поступак због кривичног дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, почињено из нехата. На питање којом је брзином возио Д.С. непосредно пре и у тренутку удеса, нисмо добили одговор од Тужилаштва, уз образложење да ће списи предмета бити достављени Саобраћајном факултету у Београду и Заводу за судску медицину у Нишу ради саобраћајног и медицинског вештачења.

Података о брзини нема ни у кривичној пријави против Бабићевог возача коју је Тужилаштво доставило Инсајдеру. У њој се наводи да је на путу Ниш – Грделица, на каналу наплатне путарине Дољевац возач изазвао саобраћајну несрећу када је управљајући аутомобилом, услед неприлагођене брзине кретања возила у условима влажног коловоза и густе магле, прошао кроз канал 3 наплате путарине и предњим делом свог возила ударио у задњи део аутомобила које је било заустављено на каналу наплате путарине. Након тога се, како даље пише у пријави, то возило од силине ударца одбија унапред и предњим делом удара у трећи аутомобил који је након плаћања путарине кренуло према излазу канала 3.

Материјална штета процењена на око 180.000 динара

У кривичној пријави се наводи да је у тој саобраћајној несрећи у Дољевцу на лицу места од задобијених повреда смртно страдала једна особа, две особе су задобиле тешке телесне повреде – једна обострани прелом ребара, контузију плућа и повреду кичменог стуба, а друга прелом леве бутне кости и прелом слабинског пршљена. Сва три возача аутомобила која су учествовала у несрећи задобила су лакше телесне повреде.

Сва имена која се помињу у пријави достављеној Инсајдеру (име возача против ког је подигнута, име погинуле и повређених особа), марке и регистарске ознаке аутомобила су затамњени, уз напомену да је извршена анонимизација података о личности, у складу са Законом о заштити података о личности.

У кривичној пријави пише и да се материјална штета до које је дошло у удесу цени на око 180.000 динара.

Д.С, који је иначе као возач запослен у Kоридорима Србије, ухапшен је тек дан након несреће и њему није одређен притвор. Kако је Суд тада објаснио, он је читав дан након несреће био на слободи, па је за то време могао да утиче на сведоке, те је притвор сувишан.

На фотографијама с места несреће, које су објављене у медијима, видело се да је први аутомобил одбачен неколико десетина метара даље, док је од јачине ударца уништено возило марке „опел“ које се налазио у средини и у коме је била жена која је у судару погинула.

Kако је изјавио начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, до незгоде је дошло када се возило у којем је био Бабић није зауставило код наплатне станице Дољевац, већ је ударило у возило „опел астра“, које је стајало у реду за чекање на наплатној станици. Арсов је додао и да се возило у којем је био директор Kоридора кретало великом брзином.

„Од силине удара возило ‘опел астра’ се померило напред и ударило у возило ‘фолксваген пасат’, које је такође било заустављено на наплатној станици и чији је возач плаћао путарину“, рекао је Арсов.

Дан после несреће, Зоран Бабић саопштио је да подноси оставку на место директора Kоридора Србије.

“Иако сам био само сапутник, за мене као човека, то је довољан разлог да више не обављам функцију вршиоца дужности директора Kоридора Србије. Безбедност, сигурност, то је оно што су били моји циљеви и то је потпуно јасан мотив да поднесем неопозиву оставку”, навео је Бабић.

Извор: Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ни после пет месеци нема оптужнице и снимака о несрећи у којој је учествовао Бабић 11

Ни после пет месеци нема оптужнице и снимака о несрећи у којој је учествовао Бабић

Оновно тужилаштво у Нишу (ОЈТ) ни после скоро пет месеци није подигло оптужницу против Дејана …

Повереник: МУП да објави записник Бабићеве несреће 12

Повереник: МУП да објави записник Бабићеве несреће

Повереник за информације од јавног значаја наложио је Министарству унутрашњих послова да Јужним вестима достави …

2 Коментара

  1. Nit’ si ti covek, nit’ si bio saputnik!
    Vozio si licno ti i licno ti ubio nesrecnu zenu!

  2. 180 000 дин. штета, па ко је то проценио? Голим оком штета на једном возилу превазилази ту вредност….
    Три возила су учествовала…..
    Коридори су се огласили , већ сутрадан са информацијом, да НИКО од њихових возача није возио Бабића тог дана. Бугарска фирма је такође тврдила да ни њихов возач није био учесник у саобаћајки…..
    Па ви сада исфабрикујте на брзака учесника, да би Бабића заштитили….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *