Све Вучићеве лажи о смрти Станике Глигоријевић: 2019. видео сам, 2021. који снимак!? (видео)

Још неколико месеци и биће тачно три године од када је на наплатној рампи Дољевац живот изгубила Станика Глигоријевић. Тачније, данас је 943 дана од њене погибије. Ово је само једна у читавом низу трагичних и нерасветљених афера којима сведочимо од доласка на власт Српске напредне странке, а која за последицу има смрт недужне особе.

Чувена два минута која недостају са снимка и улога Зорана Бабића у аутомобилској несрећи и даље су предмет спекулација и сумњи да је истина скривена од јавности, да је председник Србије сакрио доказе чиме је још једном показао да су интереси странке и пријатељски односи далеко изнад Устава и закона ове државе.

Писац и историчар уметности Небојша Нови Миленковић написао је на свом Фејсбук профилу кратку историографију Вучићевих, у најмању руку, контрадикторних изјава о случају Дољевац и након увида у ове редове намеће се утисак да живимо у шизофреном и обесправљеном друштву без принципа одговорности и правне државе. Последња ставка из антиципиране будућности није фикција, већ ублажена верзија онога што бисмо могли добити у самом финишу предизборне кампање идуће године.

Вучић фебруара 2019: Лично сам прегледао снимак несреће са наплатне рампе у Дољевцу. Снимак је ужасан. И ја могу да вам кажем да Бабић није возио!

Вучић јуна 2019. (обраћа се Зорану Бабићу на седници СНСа): “Kада су те неправедно нападали да си ти возио онај аутомобил, а ко је био, Бабићу, ту да те брани? Једино ја. Било је још неколико људи, сви остали су ћутали и мислили да си стварно ти возио. Није Бабић возио, да знате. Имамо снимке, није он возио. Лагали су као и обично, али сам га бранио.”

Вучић августа 2019 (у интервјуу Гласу Америке): “Да ли заиста мислите да бих био будала да погледам снимак, и да вам кажем да је то тако. А да знам да постоји тај снимак који би доказивао нешто друго? Снимак је ужасан, а пошто видим да изражавате сумњу, ја ћу да замолим надлежне државне органе као председник Републике да вам покажу то. Да видите каквим сте се лажима служили свих претходних месеци”.

Вучић децембра 2019 (породици пок.Станике Глигоријевић): “Што се тиче снимка, ја сам лично посетио породицу настрадале жене и замолио човека и рекао му “Не препоручујем Вам да гледате снимак, кад год хоћете можете да дођете да погледате снимак”…

Вучић априла 2021: “Нити ме је ко питао нити поседујем снимак, нит ми је ко тражио било шта.(…) Никакве надлежности немам, нико ме није питао, нико ме ни за шта није позвао. То морате да питате неке друге надлежне органе.”.

Вучић марта 2022 (у финишу председничке кампање): Kоји снимак!? Сад су тајкунски медији измислили и некакав снимак. Не знам уопште о каквом снимку причају. Питајте ви оне ваше шта су снимали и где су се све снимали, мене никаква снимања не интересују. Не идем на одмор и не волим да се снимам, за разлику од оних који су опљачкали Србију који ништа друго и не раде осим што се снимају. За разлику од њих који су крали паре за себе, и све то лепо снимали – ја желим да грађани буду богати и никаква снимања ме не интересују… А народ ће најбоље знати да процени…”

Видео сам, нисам видео и на крају оно што сигурно можемо очекивати, вести из будућности – који снимак?! У данима када је ДОСТОЈАН главна реч у такозваном ’српском свету’ није лоше подсетити се на све оно што је председник говорио у претходне две и по године о погибији Станике Глигоријевић. На одговорима без којих се не може, мора се инсистирати.

Ако председник отворено лаже и обмањује јавност онда он свакако НИЈЕ и не може бити достојан функције коју обавља. Приказивањем искасапљених тела из Ритопека ова власт је начинила то да телевизијски програм више никада неће бити исти, па се поставља питање како је могуће да се такве морбидне фотографије могу приказати свима, па и деци, у ударном термину, а снимак, односно два минута која су исечена, није могуће видети због узнемиравања јавности?!

Вучић у одбрани Бабићевој није презао од преузимања комплетне одговорности на своје име, те сада Бабић више није тема. Нити његов возач. Тема је само Станика Глигоријевић, правда које нема и Александар Вучић, као једини овлашћени истинотумач у земљи Србији.

Не може се вечито живети у лажи, јер кад тад она постаје претешка и пада на главу свима онима који се о њу оглушују. Човек је открио светлост, у светлости је истина говорио је Тесла, а нас држе у мраку слаткоречивости и обмана. Овакво изношење тачних података, датума са цитираним лажима једини је начин да се лажљивци истерају на чистину. Ако заиста дочекамо ову изјаву из марта 2022. ми и не заслужујемо да се називамо људима, а онда РТС има право што нас третира као стоку.

“Можеш лагати неке људе све време, можеш лагати све људе неко време, али не можеш лагати све људе све време.” – Абрахам Линколн

Антоније Косановић, Луфтика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Одакле СНС некретнине вредне 224 милиона динара

Одакле СНС некретнине вредне 224 милиона динара

На Палићу, на око 200 метара од границе са Мађарском, окружен њивама налази се салаш …

Kоја је улога Зоране Михајловић и њеног ујака у свеопштем нападу на природна богатства и литијум у Србији?

Kоја је улога Зоране Михајловић и њеног ујака у свеопштем нападу на природна богатства и литијум у Србији?

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, рекла је да министарство које води није издало ниједно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *