fbpx

КРВОПИЈА! Министарка пољопривреде прима плате за пет радних места

0
(0)

Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић прима плате за пет радних места, због чега месечно добија скоро 190.000 динара.

Наиме, она се налази на више функција, а неке од њих су притом и неспојиве. Истовремено прима плату у Влади и у Скупштини, односно у исто време је и министарка и посланица.

Ова функционерка Социјалистичке партије Србије је Агенцији за борбу против корупције пријавила пет месечних примања, па јој тако из Владе на рачун леже 8.177 динара, из Скупштине Србије 27.320, док као професорка на Агрономском факултету у Крагујевцу прима 88.826 динара. Поред тога, пријавила је месечну накнаду од 30.992 динара за рад на пројекту, али и месечну накнаду од 33.124 динара за одвојен живот. За функцију члана Управног одбора Фонда за развој не добија накнаду, пише „Курир“.

Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић напомиње да су законодавна и извршна власт неспојиве, јер принцип поделе власти не дозвољава да један човек у исто време буде и министар и посланик.

„Наравно да је то неспојиво. Законодавна власт треба да контролише извршну, а судска да контролише и извршну и законодавну. Ово што су појединци тренутно и посланици и министри је недопустиво. Генерално, заговарам тезу да се за једно радно време не могу имати две плате“, рекла је Василић.

Некадашњи председник Републичке изборне комисије Дејан Ђурђевић успевао је годинама да буде на више функција, тачније на њих шест. Иако је дао оставку на функцију председника РИК, он и даље има пет радних места, чиме месечно инкасира 454.356 динара.

Поред њих, на више позиција се налазе и директор „Србијагаса“ Душан Бајатовић који за четири плате прими 2.304.496 динара месечно.

Курир

фото: Далибор Даниловић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

3 Коментара

  1. Srbija jeste kriminalna država pa u takvoj državi to je apsolutno normalno, šef države je lopov i četnik „vojvoda“ (neki) i „akademik“ SANU čak (jebo mu pas mater o oca lopovskog i majmunskog i poreklo i kulturu tursku)

  2. Znaci danas radi 40 sati, bez spavanja. Doduse ima pauze 5 puta po pola sata.

  3. imao sam priliku da upoznam doticnu i mogu da vam kazem da je to jedno od najaglupljih stvorenja koje sam sreo u zivotu..kod nje je sve tipa mozda i nemoze.i ko vam je to rekao itd ..neverovatno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *