Квислинг Дачић: Платформа је сад привремено решење?!

Квислинг Дачић: Платформа је сад привремено решење?!

0
(0)

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да платформа за Косово, коју је данас председник Србије представио лидерима опозиције, представља „једно виђење како нешто решити привремено, док се не постигне трајно решење“.

„Да ли ће све то бити оствариво или не, биће резултат разговора. Ја сам рекао да та платформа, или предлог, још није усвојена, и да о томе треба да се разговара. Свако има право да да своје мишљење и предлоге“, поручио је Дачић, који је присуствовао обележавању треће годишњице од формирања Владине Агенције за безбедност саобраћаја.

„Ми нећемо прекидати преговоре, ми ћемо их наставити“, нагласио је Дачић, истичући став Србије да је битно и много лакше о свим питањима разговарати истовремено.

Идемо у сусрет отварању нових тема у дијалогу са Приштином

Ивица Дачић изјавио је данас да платформа Србије за Косово и Метохију има за циљ да се иде у сусрет отварању нових тема у дијалогу са Приштином, како би се нека проблематична питања решила док се не постигне трајно решење.

Дачић је, у изјави новинарима у Палати Србија, подсетио да је следећа тема којом ће се он, висока представница ЕУ и косовски премијер Хашим Тачи позабавити – разматрања паралелизма институција на Косову и на северу Косова.

Према његовим речима, важно је истовремено разговарати о свим питањима, како оним техничким тако и политичким, јер је, како је објаснио, свака техничка тема везана за питања која су политичка.

„Србија ће наставити конструктиван однос према дијалогу, Србија је животно заинтересована за решавање свих проблема на Косову и Метохији, а самим тим и за безбедност свих грађана“, рекао је премијер.

Дачић је поновио да је платформа, о којој медији пишу протеклих дана, још у фази нацрта, те да док не буде усвојена у парламенту, сви о њој могу да изнесу своје мишљење.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На данашњи дан 1999. НАТО убио 20 и ранио 43 особе у аутобусу у близини Пећи (фото 18+)

На данашњи дан 1999. НАТО убио 20 и ранио 43 особе у аутобусу у близини Пећи (фото 18+)

5 (1) Касетне бомбе избачене из авиона НАТО усмртиле су најмање 20 и раниле 43 …

Срби у Приштини живе као у кавезу: Ако морам да одем до продавнице, причам на енглеском!

Срби у Приштини живе као у кавезу: Ако морам да одем до продавнице, причам на енглеском!

5 (2) Од око 42.000 колико их је до 1999. године живело у граду, данас …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend