Лажу да су отворили Брњак! Лаж је и да су то урадили Срби!

0
(0)
  • Испред Брњака су и наше страже и најмање десет камиона којима су запречени сви пролази
  • Наши држе и барикаду према `остатку Србије` и целу зону између две администаративне линије и не пропуштају никога! И немају намеру да `напуштају положаје` и пропуштају било чија возила у ма ком смеру
  • Настоје да унесу забуну, да на дезоријентишу и обесхрабре. Стало им је да бар неки Срби поверују да неки други Срби улазе у колаборацију са «међународном заједницом» и да би и за њих било најбоље да «следе пример» и да сами уклоне остале барикаде
  • Џаба се труде! Џаба `крече`! Наша воља је јака! Нећемо се дати! Добро је што су наши представници са Тадићем разговарали као Народ. И што су му ставили до знања шта од свог председника очекује његов Народ

       ПИТАО  сам се: кад ли ће се сетити тако просте ствари. И, ево `посети` их коначно спасоносна мисао да објаве како су Срби коначно постали разумни и кооперативни па сами почели да уклањају своје барикаде.

       Слушам како портпарол Кфора Уве Новицки за Б92 изјављује: Административни прелаз Брњак у потпуности је отворен. Нова барикада коју су поставили грађани, након што су трупе Кфор током викенда уклониле претходну барикаду, данас је у потпуности уклоњена. После разговора са командантом снага Кфор које се налазе на Капији 31, грађани су сами уклонили барикаду, па је самим тим овај прелаз у потпуности отворен за саобраћај свих возила.»

       Још је тај Новицки глагољао да је КФОР спреман да уклони све барикаде, али да апелује на грађане да «следе овај пример».

       Акценат је на речима «сами уклонили» и поруци да Срби са осталих барикада треба да «следе овај пример».

       Да су били маштовитији – сетили би се овога раније. Али, рачунали су: шта ће им још и машта поред онолике и онакве силе. А и рачунали су да ће им са нама на северу Косова бити једнако лако као са водећим Србима у Београду.

       Било како било, ознојише се и сетише се некако. Има, међутим, у свему једна грешка и једна зачкољица.

       Лаж је да су ослободили Брњак за «саобраћај свих возила»! Ништа они нису ослободили! Преко тог прелаза ништа не прелази ни према Приштини ни према Београду!

       Ти у чије се име хвали Новицки јесу код Брњака уклонили барикаду са косовске стране, али су то урадили сами и урадили су то пре три дана! Али, тиме Брњак нису отворили. Наши држе барикаду према `остатку Србије` и целу зону између две администаративне линијеи не пропуштају никога! И немају намеру да `напуштају положаје` и пропуштају било чија возила у ма ком смеру!

       Дакле, ознојише се утаман, размашташе се у празно. Испред Брњака су и наше страже и најмање десет камиона којима су запречени сви пролази.

       Знају, дакако, Новицки и његови надређени истину, али имају задатак да лажу и да пуштају луфт-балоне типа: «сами уклонили».

       Настоје да унесу забуну, да на дезоријентишу и обесхрабре. Стало им је да бар неки Срби поверују да неки други Срби улазе у колаборацију са «међународном заједницом» и да би и за њих било најбоље да «следе пример».

       Џаба се труде! Џаба `крече`! Наша воља је јака! Нећемо се дати!

       Барикаде су охрабрене и држањем председника наших општина у разговору са Борисом Тадићем. Овде се прича да је један од њих упозорио Београд да народу на барикадама држање власти повремено мирише на издају. Ако је и претерао, добро је што је рекао. Нека знају како мука проговара. Добро је и што се није уплашио кад му је узвраћено да се за такве речи некад и глава губила. Добро је зато што је све речено међу својима. А у злу времену кад речи имају и већу и мању тежину него иначе.

       Добро је што су наши представници са Тадићем разговарали као Народ. И што су му ставили до знања шта од свог председника очекује његов Народ.

       Не би ваљало да је било друкчије.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

АЛО ЕУ ГЕНИЈЕ! Сви међународни споразуми морају да буду у складу са Уставом и важећим законима!

5 (5) БРИСЕЛ – Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је данас да није сигуран шта је …

„Задуживање Србије је забрињавајуће, увући ће нас у опасну спиралу враћања дуга“ (ВИДЕО)

5 (2) Председник Александар Вучић неће моћи да задржи земљу у Прањанима, јер такав поклон …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend