fbpx

ЛДП и Левица Србије продали Врачар Вучићу!

0
(0)

Врачар је пао под напредњачку власт јер је данас направњена коалиција СНС, СПС-ЈС, ДСС, Двери, ЛДП и Левица Србије. Покрет ДЈБ ће бити опозиција на Врачару, као и ДС, који је предводио листу „Врачар слободно“, захваљујући којој су ЛДП и ЛС ушле у врачарску скупштину.

Иако су грађани Врачара на изборима 24. априла већином, као и увек до сада, гласали за опозицију напредњацима, листе које су им се лажно представљале као заступници грађанске демократије, издале су их ради својих личних интереса и партијских дилова.

Јавно питамо ЛДП Чедомира Јовановића и њиховог представника на Врачару Михајла Групковића шта су добили да би преварили Врачарце и ушли у дил са СНС? Исто питање постављамо и одборнику Левице Србије Марку Мандићу који је гласао за преварантску коалицију са СНС и изиграо поверење Врачараца.а

Листе ДЈБ и “Врачар слободно”, коју је предводио ДС и која је састављена од неколико странака, добиле су, заједно, на изборима већину и освојили укупно 23 мандата. Грађани су гласали за странке демократске, грађанске орјентације. Данас је требало да конституишу власт на договореним принципима, пре свега о увођењу потпуне транспарентности. Међутим, коалицију око ДС први је напустио Групковић из ЛДП, а данас је на страну СНС-а стао и Марко Мандић из Левице Србије, Борка Стефановића.

Пaрлaмент Врaчaрa броји 45 послaникa. Групa око ДС имaла је 17, СНС 16, ДЈБ седaм, СПС-ЈС три и ДСС-Двери двa. Зa већину су потребнa 23 глaсa које су СНС-у, уз СПС-ЈС, обезбедили са по једним гласом ЛДП, Левица Србије, ДСС и Двери.

Доста је било биће оштра опозиција овој партократској власти формираној супротно већинској вољи грађана.

Доста је било

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МЕДИЦИНАРИ НАПАЛИ ВУЧИЋА: Власт је урадила најсрамнији чин до сад, ризикују ЖИВОТЕ ЗБОГ РЕKЛАМЕ

4.8 (17) Званични подаци Министарства здравља у Србији говоре да је у претходна 24 сата …

Народ да се уразуми?! А како би било да се ти олошу са све кризним штабом носиш у три лепе ПМ!

4.7 (13) Председник Србије Александар Вучић поручио је данас из Брисела да грађани Србије морају …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *