Ма каква црна контрола, побите та терористичка говна чим се укаже прилика а ако је нема направите је сами!

Ма каква црна контрола, побите та терористичка говна чим се укаже прилика а ако је нема направите је сами!

* Експерт за безбедност и тероризам Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ: Искористили су пандемију да се организују, мобилишу, прегрупишу… Западне земље су и те како обавештене о њиховим кретањима, али ћуте о томе. Разлог је то што су њихове владе део политике подршке косовској независности

_______________________________________________________

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин је током дводневне радне посете Москви у разговору с високим руским безбедносним званичницима навео да две земље посебно забрињава велики број повратника са сиријског ратишта и указао на велику опасност коју представља долазак на КиМ исламских фундаменталиста који су се борили за Исламску државу.

Како је напоменуо, Србија не може да их контролише, “а нико други изгледа ни неће”.

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић рекао је за Курир да на КиМ има око 75.000 исламских фанатика који су у овом тренутку спремни да ратују за ислам.

– Радикални исламисти са тог подручја су, пре свега, усмерени на борбу против Србије, а онда и против других држава, на шта нас је упозорио и недавни терористички напад у Бечу. Косово је безбедносно црна рупа Европе и тамошњи повратници са сиријског ратишта представљају озбиљну претњу регионалној, али и европској безбедности.

– Они су искористили пандемију, наглашава Галијашевић, да се реорганизују, мобилишу, прегрупишу… јер терориста никад не мирује. Западне земље су и те како обавештене о њиховим кретањима, али ћуте о томе. Разлог је то што су њихове владе део политике подршке косовској независности. Џихадисти за пребацивање у Европу користе мигрантски талас, али и уходане канале којима се обавља трговина оружјем, дрогом и људима.

Узнемирујућа опомена за целу Европу десила се 2. новембра прошле године, када су улице Беча биле поприште терористичког напада. Самоубилачки поход, у којем је убијено пет особа а рањене 23, извео је Кујтим Фејзулаи, радикални исламиста македонско-албанског порекла. Овај случај отворио је јавну полемику о потреби да се ефикасније делује и спречи регрутација нових ратника за ислам. Јер, Фејзулаи је годину дана уочи напада пуштен из затвора.

Као симпатизер Исламске државе осуђен је на 22 месеца затвора, јер је покушао да оде на сиријско ратиште како би се придружио џихадистима. У децембру 2019. пуштен је раније због година. Тада се сматрало да није способан да изврши смртоносни терористички напад.

(сажета верзија текста)

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Док су корисни идиоти нападали слику на зиду, Вучић укинуо референдумски цензус

Иза измене Закона о референдуму стоји подла намера Александра Вучића да покраде и кривотвори следеће …

КОМУНИСТИЧКИ ТЕРОРИСТИ опет у Београду убијају жртве ОЗНЕ (видео)

КОМУНИСТИЧКИ ТЕРОРИСТИ опет у Београду убијају жртве ОЗНЕ (видео)

ТЕШКА новембарска киша спира лишће и прашину са стрмих падина Лисичијег потока под Дедињем, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *