Ма кога заболи Вучићу где ћеш ти са твојим цуркусом да гостујеш, ниједан проблем у земљи за 5 година ниси решио!

Ма кога заболи Вучићу где ћеш ти са твојим цуркусом да гостујеш, ниједан проблем у земљи за 5 година ниси решио!

0
(0)

ХИПНОЗА: „Наш је циљ да ујединимо Србију, да сваки човек без обзира на своју политичку оријентацију владу доживљава као своју јер зна да ћемо се борити за свакога, без обзира ко је у њиховом месту освојио власт“

ХИПНОЗА: Најавио да ће бити значајних промена у начину функционисања будуће владе и да ће једанпут у најмање два месеца на седам дана владу преместити ван Београда, како би била ближа грађанима и чула шта њих тишти: „Седам дана примаћу грађане, једном недељно ћу од пет ујутру до осам примати све грађане који желе пријем у влади, да би од осам могао да се посветим другим обавезама“

Навео је да још нема одлуке страначких органа да ли ће листа око СНС правити коалиције или не. Упитан да ли ће звати лидера СПС Ивицу Дачића у владу, Вучић је казао да је и са њим као и са другима спреман да разговара: „Ја сам спреман на то и није ми тешко да са свима разговарам, не видим никакав проблем, то је добро за земљу. Ко жели, ја ћу бити од недеље ту да разговарам, да чујем неке идеје, можда неко уђе у владу, можда не“

МАНДАТАР за састав владе Александар Вучић изјавио је данас да ће СНС почетком следеће седмице упутити позив свима који су отворени за разговор о будућности Србије, што не значи да ће са свима правити коалицију.

„Ако некога будете видели у разговорима, то не значи да ће бити део владе, него да смо спремни да разговарамо о важним проблемима у друштву, већој међусобној толеранцији, о томе шта можемо да урадимо у наредном периоду“, рекао је Вучић на конференцији иза новинаре.

Он је рекао да жели да направи тим од људи који неће правити никакве калкулације, ни политичке ни партијске, већ који су спремни да предано решавају проблеме у Србији.

„Наш је циљ да ујединимо Србију, да сваки човек без обзира на своју политичку оријентацију владу доживљава као своју јер зна да ћемо се борити за свакога, без обзира ко је у њиховом месту освојио власт“, рекао је Вучић.

Вучић је захвалио грађанима Србије на огромном поверењу које су пружили листи окупљеној око СНС на претходним изборима и истакао да је поносан што је други пут добио мандат за формирање Владе Србије.

Вучић је истакао да је захвалан председнику Републике што му је поверио мандат за формирање нове владе.

„Најпоноснији сам човек на свету, јер по други пут добијам мандат за формирање владе наше Србије, наше земље коју сви толико волимо. Тешко је наћи праве речи којима ту врсту емоције можете да опишете“, рекао је Вучић.

Он је истакао и да је поносан због подршке коју су му грађани Србије пружили после две, како је рекао, тешке и напорне године, и две године реформи „које обично не доносе гласове, али које су имале циљ подизања стандарда грађана и обезбеђивања боље будућности за нашу децу“.

Вучић је најавио да ће бити значајних промена у начину функционисања будуће владе и да ће једанпут у најмање два месеца на седам дана владу преместити ван Београда, како би била ближа грађанима и чула шта њих тишти.

Вучић је најавио да ће то бити најпре случај са Нишом, где ће седам дана боравити, и то у касарни, како не би трошио новац на други смештај.

„Седам дана примаћу грађане, једном недељно ћу од пет ујутру до осам примати све грађане који желе пријем у влади, да би од осам могао да се посветим другим обавезама“, нагласио је Вучић.

Жели, како каже, да буде ближи обичним људима, да види какве их муке муче, да грађани виде како влада жели да чује њихову муку и проблеме, да би разумели шта су највећи проблеми у земљи.

Мандатар за састав владе изјавио је данас да још није у прилици да говори о персоналном саставу владе, али је истакао да му треба борбена влада и борбени људи у влади, посвећени њеним циљевима, без обзира на тешкоће.

„Још не знам имена министара“, рекао је Вучић на прес конференцији.

Он је рекао да није питање да ли ће влада бити експертска или страначка:

„Близу сам борбеној влади, са јасним, недвосмисленим и прецизним циљем. Требају ми борбени људи, без обзира да ли су у некој странци или не, људи који ће да се бију за договорене циљеве и кад је тешко, а не да на првој кривини напусте воз“, поручио је Вучић.

„Можеш у владу, али ћеш да се бориш за владу… Нећу страначке калкулације, да говоре не могу то због тога, баш ме брига за твоје изборе, имаш четири године да радиш, ако ниси спреман онда немој ни да улазиш у владу“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Мандатар је навео да још нема одлуке страначких органа да ли ће листа око СНС правити коалиције или не.

„Желео бих да чујем све и да разговарам са свима“, рекао је Вучић и додао да ће све звати, али да није реално да са свима сарађује у влади.

Упитан да ли ће звати лидера СПС Ивицу Дачића у владу, Вучић је казао да је и са њим као и са другима спреман да разговара.

„Ја сам спреман на то и није ми тешко да са свима разговарам, не видим никакав проблем, то је добро за земљу. Ко жели, ја ћу бити од недеље ту да разговарам, да чујем неке идеје, можда неко уђе у владу, можда не“, рекао је Вучић, додајући да то не значи да ће све да их позове у коалицију, јер то није реално.

На питање да ли је програм будуће владе који се појавио у медијима заиста такав, Вучић је рекао да су то извучени „хедови“ за важних 10 тачака.

„То не може да буде програм, то су тачке које су важне, то није свеобухватно, то је део економије и политике увезан за економију“, рекао је Вучић.

Вучић је изјавио да би волео да у влади буду Никола Селаковић и Зорана Михајловић.

На питање новинара – да ли то што су они данас присуствовали конференцији за новинаре значи да су извесни чланови нове владе – Вучић је одговорио да би волео да то тако буде.

„Ја бих волео да то буде, али о томе тек треба да се договарамо. Мислим да су вредно радили“, рекао је Вучић.

Упитан да ли је донео одлуку о броју министарстава, Вучић је одговорио да је могуће да ће бити један ресор мање него до сада.

Вучић је изјавио да ће влада успети да реши питање преосталих 10 стратешких предузећа у реструктурирању, као и судбину оних која су највећи проблеми – РТБ Бор, Ресавице и Галенике.

Вучић каже да за Галенику постоје три потенцијална купца и изразио наду да ће то предузеће бити решено кроз приватизацију.

„Онда остају проблеми са РТБ и Ресавицом. После Ниша верујем да ћу са осталим члановима владе да одем у Бор и Зајечар на седам дана односно у Источну Србију и Тимочку крајину да видим шта можемо по питању путне и железничке инфраструктуре да урадимо и убрзамо решавање проблема Ресавице и РТБ-а“, рекао је премијер и додао да ће бити веома тешко.

Тако је то у напредној Србији: Случај у Савамали биће решен, има помака
ВУЧИЋ је изјавио да у случају рушења у Савамали има помака и да ће бити решен, јер је то обавеза према будућности, али да би било неодговорно да негира евентуално учешће државних органа у томе пре окончања истраге.

Вучић је – упитан да ли је неко из државних институција одобрио и дао налог за „акцију у Савамали“ – рекао да ће надлежни органи решити тај случај, те да има напретка. На питање новинара – да ли тиме оставља могућност да је неко из државних институција „узео закон у своје руке“ – Вучић је рекао:

„Посебно би било страшно да нешто негирам, а да истрага није окончана. Могу само да изразим своју наду. Али ће бити све завршено у складу са законом“.

Он је навео да му је најсмешније кад о „фантомкама“ говоре и држе предавања они који су „фантомке“ увели на политичку и економску сцену, који су хапсили председнике под „фантомкама“.

„Таман онолико колико је Србија напредовала да се више људи не убијају у „фантомкама“, да се не хапсе председници, него се руше бесправни објекти, Србија мора да напредује у будућности тако да „фантомке“ нико не користи ни за шта противправно и противзаконито. То мора да буде Србија у коју сви верујемо“, рекао је Вучић.

Вучић је на питање да ли је прочитао извештај омбудсмана Саше Јанковића о Савамали рекао да није, али да је свима рекао да поступају по упутствима заштитника грађана.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зајечар: Вучићеви батинаши напали кандидата за градоначелника Драгана Стаменковића, полиција није реаговала

Зајечар: Вучићеви батинаши напали кандидата за градоначелника Драгана Стаменковића, полиција није реаговала

5 (7) Кандидат за градоначелника Драган Стаменковић, носилац листе „Монтоја и праведници“ нападнут је од …

РЕЖИМСКИ И ОКУПАЦИОНИ МЕДИЈИ СУ КАНЦЕР СРБИЈЕ: Како је линчован протест против корона мера и Вучића (видео)

РЕЖИМСКИ И ОКУПАЦИОНИ МЕДИЈИ СУ КАНЦЕР СРБИЈЕ: Како је линчован протест против корона мера и Вучића (видео)

4.5 (15) У суботу је 20.000 људи изашло на улице Београда и дигло глас против …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend