Ма које Кобре бре!? Дигли сте руку на свој народ, та јединица ће бити РАСФОРМИРАНА! Срам вас било!

4.4
(11)

После инцидента између припадника специјалне војне јединице Кобре и учесника протеста „1 од 5 милиона“ колеге су, како је и најавио председник Србије Александар Вучић, почетком недеље испред Председништва Србије замениле колегинице из ове јединице.

Тај потез је поделио јавност и док га део јавности види као политичку промоцију и мешање у туђ посао, други сматра да је председник исправно поступио.

– Ово је чист маркетиншки потез – коментарише за „Вести“ војни аналитичар Александар Радић. Он указује да у савременом свету више нико не може да дели задатке према полу.

– Војска Србије предњачи у укључивању жена у своје редове колико је то могуће по природи посла и ову војну јединицу више нико не може да раздваја у задацима, нити према мушком и женском полу. Ово је лето изгледа политички вруће у медијима, па је тема о Кобрама, још једна летња политичка анегдота. Симпатично звучи и хајде да остане на томе – поручује Радић.

Жене Кобре су замениле колеге пошто је један од учесника протеста Срђан Марковић рекао да је „обезбеђење зграде применило физичку силу“ над њим када је хтео да преда председнику препоруке за фер изборе. Шеф државе је већ сутрадан најавио лепши пол у униформи пред својим радним местом као гарант да долазак демонстраната протекне мирно.

– Молим их да девојке и жене не туку, јер ће оне да обезбеђују објекте – рекао је Вучић.

Припаднице Кобри пред Председништвом директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш види као жељу да се релаксира напетост коју генеришу припадници опозиције и организатори протеста.

– Пре свега, управо стручна јавност не сме да прави разлику због пола припадника војске који обезбеђују председника и објекте у којима борави. Беспредметна је и тврдња да је Вучић то урадио без безбедносне процене надлежних служби, јер жене у специјалним јединицама у војсци и полицији пролазе идентичну обуку и поседују једнаке вештине као и њихове колеге. Напротив, одлуку да своју безбедност повери дамама показује његово поштовање и поверење према најсложенијим пословима које жене раде у нашем друштву- оценио је Драгаш у изјави за „Вести“, уз напомену да ни у једној уређеној земљи није допуштен насилан улазак у заштићен простор објеката у којима живе и раде заштићене личности, а посебно председник државе.

Председник да поштује закон

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић, уз напомену да су жене у војсци као и у полицији равноправне са мушкарцима, указује да шеф државе не треба да се меша у послове обезбеђења, јер постоји стручна процена које снаге треба да га чувају, колико људи и оружја и да ли треба да му буде појачано обезбеђење.

– Позивам председника да поштује законе и да препусти професионалцима да раде свој посао – каже Антић и додаје да је потез шефа државе када је реч о женама Кобрама највероватније политички маркетинг.

Д. Декић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СИНДИКАТ ВОЈСКЕ: Вучићу, нећемо да ти будемо огледни кунићи за вакцине!

4.9 (12) Председник Србије Александар Вучић је у обраћању на конференцији за новинаре јуче, између …

Ти ЂУБРЕ БОЛЕСНО и ЛОПОВСКО сит да се насисаш Вучићевог курца! Јел ти јасно?

4.7 (14) Синдикат запослених у министарству одбране и Војсци Србије Слога запрепашћен је изјавом одлазећег …

2 Коментара

  1. Glupost,glupost,glupost. Svako ko tvrdi, da su ženske pripadnice specijalne vojne jedinice u svemu izjednačene sa muškim delom istih, nema pojima o čemu priča. Kako neko voli, a najviše naš predsednik, da laže? Pre svega, BOG je, a neko će da kaže priroda, stvorio muškarca i ženu, svakog sa svojim posebnim osobonama i namenama. Ako krenemo od sporta, u svim sportovima, norme između muškaraca i žena, su različite. Ne daj Bože, da su muškarci u specijalnim jadinicama, izjednačeni sa ženskim delom istih, jadna bi nam bila majka. Naš predsednik je sklon, da od svega pravi cirkus, a nadam se da među nadležnim ima i pametnih, koji će ga u tome sprečiti. Bilo da su u pitanju muškarci ili žene, žalosno je da vojska, koja je narodna, tako bi bar trebalo da bude, ide na taj isti narod, štiteći jednu nenormalnu osobu i time izaziva i mogući građanski rat!
    SNS MEGATREND, pukla kao kikindska tikva !!!

  2. zmija a jos poskok, dal nosi jaja il zmije radja, isto ti se vata, i jedno i drugo ujeda a kome bi sluzili nego zmijskom caru, gde kaze tamo poskoce, narod ujedaju i zastrasuju. — s puta ovom nekrstu i gadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend