понедељак , 21 септембра 2020

Ма нема цензуре у Србији, одакле вам то? Вучић сменио директора РТВ Слободана Арежину

0
(0)

Смењени директор програма Радио телевизије Војводине Слободан Арежина изјавио је данас да уопште није био обавештен о могућности његове смене са те позиције и да је у питању „више него евидентан политички притисак“.

Управни одбор РТВ јуче је одлучио да смени Арежину због, како је наведено, „утврђеног пада гледаности телевизијског програма и непостојања Плана производње и емитовања програма РТВ за 2016. годину, као једног од битних докумената везаних за рад покрајинског јавног сервиса“.

„Имам жељу да видим званично тај документ, јер је ово образложење више нека врста изговора, тек тако да се нешто наведе. Ја сам задужен да правим програмски концепт и шему, које сам на време, крајем прошле године, предао Управном одбору, до душе у претходном сазиву и актуелном Програмском савету који су их усвојили“, изјавио је Арежина за агенцију Бета.

Што се тиче опужби за пад гледаности телевизије, Арежина је казао да је прошле године, након три године његовог рада, РТВ имао рекордну гледаност до тада незабележену у историји те куће.

„Међутим, када су нам укинули сигнал на Авали (процес дигитализације), та гледаност је пала и то је нормална ствар. Када погледам та два наведена разлога за моју смену, могу само да закључим да они нису прави, те да су прави разлози нека врста политичког притиска“, казао је Арежина.

Додао је да није имао никакву најаву до самог дана смене ујутру, да ће бити одржан састанак Управног одбора на којем ће бити расправљано о тој теми. „Када је човек у новинарству, увек је спреман за овако нешто, али јуче у 11.00 сати сам чуо да ће бити одржан тај састанак на којем ће предложити моју смену“, додао је он.

Како је објаснио, у наредном периоду ће морати да сачека да добије званичну документацију везану за овај случај, те ће након тога одлучити који су му даљи кораци.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Трамп у пет сати по америчком времену дочекује Вучића и Хотија

5 (1) Амерички председник Доналд Трамп дочекаће данас тачно у 17 часова председника Србије Александра …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *