Мађари трагају за неколико десетина имиграната – терориста

Мађари трагају за неколико десетина имиграната – терориста

Мађарска управа за странце трага за неколико десетина особа на које се сумња да су терористи, саопштио је новински интернет портал Напигаздасаг.ху. Информације о њима дошле су из иностранства, а подаци, фотографије и копије пасоша се налазе у регионалној југоисточној испостави ове управе.

Како тврди овај интернет портал, мађарски органи су те податке добили од страних тајних служби, убрзо по објављивању информација о логорима за обуку џихадиста у Босни и Херцеговини.

Тренутно у Мађарској је у поступку решавања преко 400 хиљада захтева за азил имиграната, при чему се више од половине тих који су тражили азил не налазе више у центрима у којима би требало да буду смештени. Полиција, по правилу, задржи имигранте по илегалном преласку границе, евидентира их, фотографише и узме неопходне податке, међу њима и биометријске. Већина њих, међутим, не остане у азилантским логорима, него се слобподно креће по Мађарској, чекајуци прилику да се пребаце у западну Европу.

Мађарске власти су имале и проблеме здравствене природе са имигрантима. У четвртак је 56 азиланата, због сумњи да су заражени неком непознатом болешћу, хоспитализовано у будимпештанској болници светих Ладислава и Стефана али се постојање заразе није потврдило. У болници је остао само један имигранат, сви остали су пуштени.

Мађарска хуманитарна организација Мигратион аид саопштила је да су међу мигрантима на западној (Нугати) будимпештанској станици појаве високе температуре и грознице, посебно код деце. Деца су превезана до оближње болнице али никаква заразна болест није досад потврђена.

 

Балкан магазин

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Мађарска уводи горњу границу за цену горива

Мађарска уводи горњу границу за цену горива

Уверени смо да ће мера која ће бити преиспитана после три месеца подржати економију и …

Хаос на граници: Мигранти ломе ограду, Пољаци користе водене топове и сузавац (видео)

Хаос на граници: Мигранти ломе ограду, Пољаци користе водене топове и сузавац (видео)

Избеглице које се налазе на граници између Белорусије и Пољске данас су почеле да секу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *