fbpx

Мађарска премешта имигранте из градова у шаторе на пољима, Македонци затварају границе а Вучић се слика са њима?!

0
(0)

Мађарске власти планирају да затворе стална склоништа за избеглице у својим градовима и, уместо њих, отворе привремене кампове ван урбаних области.

– Став владе је јасан: циљ је да преместимо кампове ван насељених места – рекао је портпарол Министарства унутрашњих послова за АФП.

Привремена склоништа биће заправо кампови под надстрешницама и шатори, рекао је Јанош Лазар, шеф кабинета премијера Виктора Орбана. Један од ових кампова налазиће се у близини границе са Србијом, рекао је Лазар и додао да се то ради „како масе избеглица не би узнемиравале локално становништво“.

Тренутно се у Мађарској налази четири избегличка кампа, који се сви налазе у урбаним областима. Њихов укупни капацитет је око 1.500 особа, иако се и званичници владе и агенције за избеглице слажу да су претрпани.

Мађарска војска почела је 13. јула да гради ограду на граници те земље са Србијом, како би зауставила прилив илегалних миграната без преседана.

Инвазија кријумчара

Аустријске власти страхују да ће зид на мађарско-српској граници изазвати инвазију кријумчара илегалаца. Марио Хејл из Савезне криминалистичке службе Аустрије упозорава да ће организације кријумчара до завршавања радова на зиду у Мађарској појачати своје активности и више људи илегално „увозити“ у западну Европу.

Експерти, према писању бечког дневника „Хојте“, указују да преко Србије и Мађарске, а потом Аустрије, ка Немачкој води најбржа и „најјефтинија“ рута за кријумчарење људи. Више пута дневно су аустријске власти протеклих дана, на путевима кроз ту земљу, заустављале возила у којима су се скривали илегални мигранти.

Македонија спрема рампу за имигранте

Македонски медији јављају да је та земља спремна да затвори границе за мигранте, уколико нека од суседних земаља, или чланица Европске уније учини исто. Влада је припремила план који има за циљ да заустави неконтролисани улазак избеглица са Блиског истока.

Председник Македоније Ђорђе Иванов рекао је да ће полицији у обезбеђивању границе помагати војска, која ће бити ангажована на јужној и северној граници, као и дуж Коридора 10.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Најавили 5.000 станова до 2020, а направили једну зграду

3.8 (4) „Градња јефтиних станова у Нишу и Врању почиње на пролеће“, најавио је председник …

Около дођох, вођо, потоком топовском рову

5 (4) А, лепо богами: Примио се Врховник наш насушни на моје прошлонедељно упитнописаније „А …

Један коментар

  1. .. а , ми ћемо у солитере БГД НА Х2О ???? ☺ ♪ ♪

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *