Насловна / Свет / Европа / Мађарска се договорила са Русијом о `прихвату гаса` који ће Турским током стизати преко Србије

Мађарска се договорила са Русијом о `прихвату гаса` који ће Турским током стизати преко Србије

ШЕФ мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је да су се Москва и Будимпешта усагласиле око испорука руског гаса у 2020-ој – за случај да се РФ и Украјина не договоре о транзиту плавог горива у Европу од наредне године.

Сијарто је ово рекао након преговора са председником управе Газпрома Алексејом Милеорм и одмах указао да његова земља у складиштима има 6,3 милијарде кубних метара гаса што јој је дсовољно за целу наредну годину.

Прецизирао је да ће Мађарска – ако руско-украјински договор изостане – део руског гаса добијати преко Аустрије, па наставио: „Ми, наравно, рачунамо на Турски ток. Мађарска ће обавити све потребне инфраструктурне припреме за прихват гаса из тог гасовода преко Србије већ од почетка 2020-те“.

Према последњим информацијама, траса наставка Турског тока, који је пре два дана спојио подморски о обалски цео цевовода, дефинитивно треба да буде: Бугарска-Србија-Мађарска-Словачка. Првобитно се у Москви размишљало да се Бугарска – као главни кривац за крах Јужног тока – заобиђе и да Турски ток према Србији иде преко Грчке и Македоније.

Како тренутно ствари стоје, Бугарска ће сама градити свој део гасовода према Србији. Уз гарантоване годишње испоруке.

Русија ће учествовати у градњи гасовода кроз Србију јер наша земља није чланица ЕУ па њена правила не обавезују и не ограничавају Београд.

Факти

Актуелно

Од данас – ВЕРСКО ИЗУЗЕЋЕ ПРАВОСЛАВНИХ од обавезних вакцинација – службено потврђено у Русији!!!

Док се не изјасни СПЦ, верници у Србији се могу позивати на званичан став Руске …

Војни врх Русије упозорио САД да напад на Венецуелу није у америчком интересу

ВОЈНИ врх Русије упозорио је Сједињене Државе да се не упуштају у војну интервенцију против …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *