Мајка и ћерка наркодилерке ангажовале попа и вероучитеља да шверцују дрогу из Албаније

0
(0)

Пожежанку Светлану П. (46) и њену ћерку Ану П. (24) које су ухапшене због кријумчарења 27 килограма сканка, „откуцао“ је свештеник из Пожеге Милан Јордовић који је 27. фебруара са бившим вероучитељем Зораном Маринковићем пао у шаке полиције због истог товара дроге.

Према ономе што је поп испричао током досадашње истраге пред Вишим тужилаштвом у Чачку, он и Маринковић били су извршиоци у великом послу транспорта сканка из Албаније у Швајцарску, у ком је посредовала Светлана П. која их је и плаћала за сваки пренесени товар.

Свештеник, који се приликом саслушања у полицији бранио ћутањем, последњих дана је проговорио о кријумчарском ланцу чији је био део како би покушао да издејствује нагодбу са тужилаштвом.

Јордовић и Маринковић, иначе транвестит из Пожеге, ухапшени су у Мрчајевцима код Чачка пошто је „пасату“ у коме су се налазили откривено 52 пакета са укупно 27 килограма сканка. Јордовић је био обучен у женску одећу а инспекторима који су их пресрели су рекли да се враћају из манастира Студеница. Петнаестак дана касније ухапшене су Светлана П. и Ана П из села Лопаш код Пожеге.

– Светлана је незапослена, до пре неко време је радила као пијачни трговац, а њена ћерка прошле године крај пијаце је отворила мењачницу. Имају мали посед малина, али то је прилично недовољан приход с обзиром како оне живе на високој нози. Село се чудило одакле њима новац – прича мештанин села Лопаш.

Код њих је пронађено 1.035 америчких долара, 280 евра, 28.060 динара, 50 канадских долара, 70 конвертибилних марака и 40 шведских круна за које се сумња да су стечени продајом наркотика.

Светлана и Ана живе у кући која наизглед делује уобичајено, али ентеријер који обилује луксузом одудара од српске свакодневнице. Испоставило се да мајка и ћерка имају много више него би што би могле имати незапослена средовечна жена и девојка која је скоро отворила мењачницу.

Трагови њиховог имућства воде и до Златибора где имају два апартмана у којима је и пронађен заплењени новац. Сумња се да ово није коначан списак њихових некретнина.

За Светлану П. у криминогеној сфери се први пут чуло у јуну прошле године када је са Д. Б. (36) из Пожеге ухапшена на Хоргошу пошто је у аутомобилу којим су њих двоје излазили из Србије нађено 30 килограма сканка. Д. Б. је тада сву одговорност приписао себи, тврдећи да Светлана нема никакве везе са нарко товаром, па се одустало од кривичног гоњења ове Пожежанке.

Приликом хапшења мајке и ћерке заплењено је и шест аутомобила – два „аудија А4“, два „цитроена“ и по један „сузуки“ и „пежо“. На свих шест пронађено је дупло дно. Један део „возног парка“ припадао је Светлани и Ани а други управо Д. Б. који се већ осам месеци налази у притвору.

Д. Б. је, каже наш саговорник упућен у истрагу, власник више аутомобила, међу којима је и „пасат“ у коме су Јордовић и Маринковић ухапшени у Мрчајевцима са 27 килограма сканка. Овај аутомобил полиција је пратила из Албаније одакле су свештеник и некадашњи вероучитељ шверцовали дрогу.

– Ово је њима двојици био шести пут да довозе дрогу из Албаније – каже наш извор.

Први коментар већине Пожежана после хапшења Јордовића био је „у неверици смо, нико не би могао посумњати да он кријумчари дрогу“, али су се пристетили његових прича да је често ишао у Албанију наводно задивљен тамошњим православним манастирима.

Јордовић је, незванично сазнајемо, у истрази испричао да је новцем од дроге желео да купи стан у Албанији.

По свештениковој причи, њега и Маринковића у нарко ланац увела је Светлана која их је плаћала по свакој тури. За ову последњу Јордовић је требало да добије 5.000 евра.

– Аутомобил којим су транспортовали дрогу су у Албанију паркирали на договореном месту и после неког времена га преузимали и са нелегалним товаром који је „неко“ стављао у дупло дно се враћали назад. По повратку у Србију возила са дрогом, такође по инструкцијама Светлане П. су остављали на одређеним локацијама одакле их је опет „неко“ одвозио – каже наш извор.

Курир.рс/Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Економиста Радовић открио како режим новац од трговине дрогом гура у БДП (видео)

3.8 (4) Задуженост Србије је 2012. године била 15, а крајем ове године ће вероватно …

Случај “Јовањица”: Одакле дилеру дроге службена полицијска легитимација?!

5 (8) Вест да је полиција уочи хапшења Предрага Колувије, власника пољипревредног газдинства за узгој …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend