МАРИОНЕТА НАЈАВИЛА: Следи 5000 ОТКАЗА за запослене у здравству и школству!

0
(0)

Број људи у јавној управи ће бити смањен за око 5.000 у 2017. години, а највећи фокус биће на Министарству просвете и Министарству здравља, најавила је данас министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић.Она је рекла да у јавној упави – државна управа, локалне самоуправе, локална комунална предузећа и друго, осим републичких јавних предузећа, има 425.683 запослена.

„То је за 23.600 мање него децембра 2014. када смо кренули у рационализацију. Што је смањење од 4,7 одсто укупног броја људи“, рекла је Брнабић гостујући на РТС-у.

Према њеним речима, од децембра 2014. закључно са новембром 2016. имамо 5.380 људи који су додати по уговорима о делу и привремено повременим пословима.

У републичким јавним предузећима запослено је 147.000 људи и њихова рационализација ће, такође, бити у фокусу током 2017. године, нагласила је министарка.

У буџету за 2017. мање је новца за то министарство зато што ће догодине бити потребно мање новца за социјалне програме.

АЛО.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

У Крушику до краја године без посла остаје 150 радника

5 (1) До Нове године из Крушика треба да оде 150 радника. Без посла остају …

2 Коментара

  1. Nema milosti kod Mare.

  2. Radim u zdravstvenoj ustanovi kao nemedicinski radnik i mogu reći da je ovo klasičan idiotizam jer se sluša šta će nam reći i narediti MMF a ne gleda se realnost.U bukvalno svim službama ima manjak radnika,ljudi padaju na nos od premora,rade posao koji su ranije radili duplo više radnika a oni hoće još da otpustaju.Da ne pričam o mizenim platama,koje je AV iskusno smanjio a ne dozvoljava da se plati bar prekovremeni rad.Navodno su uračunati topli obrok i regres u plati a ona iznosi malo više od minimalca i to kod radnika sa 4.stepenom stručne smene.Kad bi izbacili te stavke,sigurno bi primali manje od minimalca.Gde mi živimo i radimo i ko nas vodi,žalosno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend