Насловна / Србија / Масован протест опозиције у Београду (видео)

Масован протест опозиције у Београду (видео)

Протест „Сви као један – 1 од 5 милиона“ одржава се испред Дома Народне скупштине Србије. На скупу ће говорити јавне личности и лидери опозиције, а шетња ићи до Владе, Славије и назад до Дома Народне скупштине. У Скупштини Србије налазе се припадници полиције.

Лидери СзС апеловали су на грађане да мирно изразе своје незадовољство према режиму СНС. Према најавама из Савеза, грађанима ће на протесту бити прочитани захтеви опозиције и незадовољних грађана и са говорнице ће им се обратити лидери опозиције и јавне личности.

Учесници протеста још пристижу на Трг Николе Пашића
Пред Домом Народне скупштине још траје окупљање учесника протеста. Они носе заставе Србије и транспаренте на којима, уз обавезно „Један од пет милиона“, пише и име града из којег су дошли.

На транспарентима су исписана имена Сремска Митровица, Темерин, Топола, Шид, Стара Пазова, Kрагујевац, Нови Сад, Врбас, Петровац на Млави, Србобран, Лазаревац, Пожега, Kикинда, Ваљево, Јагодина и други.

Примећен је и транспарент „Један од пет милиона – Kосово и Метохија“, а људи који га носе казали су да су дошли из Зубиног Потока, Лепосавића, Јариња и других места у покрајини.

Са разгласа се емитује музика која и иначе прати протесте, а на бини се налази велики видео бим са којег се емитују снимци изјава председника Александра Вучића, што грађани дочекују звиждуцима.

Око зграде Дома Народне скупштине налазе се мање снаге полиције са кацигама и штитовима.

Н1

Актуелно

Београд: Повучено 25 нових турских аутобуса

После серије инцидената на београдским улицама компанија „Арива литас“ повукла је из саобраћаја 25 скоро …

Протест бивших радника, суд дао рок државном ПKБ-у да се изјасни о привременој забрани отуђења имовине (видео)

Судија је дала рок од осам дана ПKБ-у у државном власништву да се изјасни поводом …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *