fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Марија Лукић под тортуром, тешко да може да има фер суђење у Брусу
Марија Лукић под тортуром, тешко да може да има фер суђење у Брусу 1

Марија Лукић под тортуром, тешко да може да има фер суђење у Брусу

Да ли је могуће да Марија Лукић, која је за сексуално узнемиравање тужила бившег председника општине Брус Милутина Јеличића Јутку, добије фер суђење? Марија до суда пролази кроз шпалир Јеличићевих присталица које јој скандирају и називају је скаредним речима, а судски поступак воде особе за које се наводи да су блиски пријатељи Јеличића.

На уласку у суд у Брусу, Марију Лукић дочекале су фотографије које су се делиле пролазницима. Главу жене која је, однедавно бившег председника општине Брус, тужила за сексуално узнемиравање, неко је монтирао на порнографске фотографије.

Са суђења је изостала адвокатица оптуженог Милутина Јеличића, те је оно одложено. А Марију Лукић је група жена, које дају подршку бившем председнику општине, овако испратила. „Уааа, Марија, уаааа, где ти је муж? Ало! Где ти је муж да те брани“, питале су је.

Фер суђење у Брусу Марија Лукић, како каже, сумња да ће добити. Јеличић је блиско повезан са судством у тој општини и зато је тражила да се поступак измести у неко друго место. Међутим, то није одобрено.

„Пријатељи су, заправо, поступајући судија у поступку Младен Типсаревић и госпођа која је председница суда, Љиљана Станковић, чији супруг ради у општинској управи, до скора председника, сад већ бившег, Јеличића… Деца им се друже, чак су у родбинским везама председница суда и Јеличићева жена“, наводи Лукићева.

У таквим ситуацијама, да би се судило непристрасно, најбоље је изместити суђење у неутралну средину, сматрају у Друштву судија Србије.

„Из разлога целисходности, Врховни касациони суд, на предлог суда, судије или већа, може да одлучи да се поступак премести у неки други суд. То може да се учини и у неком парничном поступку под одређеним условима и то није неко необично поступање. Уколико се оцени да би се на други начин лакше окончао предмет, онда је премештање у други суд право решење“, наводи Драгана Бољевић из Друштва судија Србије.

Није познато да ли ће садашњи судија Младен Типсаревић поднети захтев за измештање поступка.

„Иако се он покушава понашати коректно, очигледно је да има велики страх од сопствене пресуде која би била осуђујућа“, каже адвокат Боривоје Боровић.

Иначе, судија Типсаревић у августу иде у пензију, а пре тога има право и на годишњи одмор у трајању од месец дана. Уколико до тада не донесе пресуду, случај ће преузети други судија и читав поступак би могао да крене испочетка.

(извор: Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Лазаревац: Сутра у 18.00 часова заказан протесни скуп "Слобода за Жарета"! 11

Лазаревац: Сутра у 18.00 часова заказан протесни скуп „Слобода за Жарета“!

Пријатељи Жарка Павловића из Лазаревца кога је полиција прво пребила у Жупањцу приликом блокаде саобраћаја …

Отказ радници из каменолома 12

Отказ радници из каменолома

* Два месеца након што је повереница за равноправност закључила да је Симићева била дискриминисана, …

3 Коментара

  1. Boze sacuvaj i sakloni, sta smo mi dozvolili!?
    Da nam svakojake kreature, karikature, manijaci, sibicari, jajare, kulovi, fukare, bizgovi i sav moguci otpad vodi gradove, Skupstinu, zemlju!?

  2. kod nas geaka spalira ima raznih, i onih sa vrljikom i niko ne zna kad njima moze proci i za nagradu visoko nad nama zavrsiti pa i svoga boga videti pored sebe a koji je toliko mimo nas svet da ce se cinicki smesiti.

  3. bas je steta sto kod nas nema prave mafije, gde se red postuje i gde zasluzena nagrada se uvek dobije.
    — ovi ja tebi a ti mozda meni, uvek stvari zatutlaju, zamumulje, zakukulje, prija s prijom, kum s kumom i kumicom, burazer s burazerom, da sve smrdi od guzice guzicom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *