Насловна / Свет / Европа / Матео Салвини: Санкције које је ЕУ увела Русији потпуно апсурдне и оне су економска, социјална и културна лудост – Италија неће подржати њихово продужење

Матео Салвини: Санкције које је ЕУ увела Русији потпуно апсурдне и оне су економска, социјална и културна лудост – Италија неће подржати њихово продужење

Санкције које је Европска унија увела Русији су економска, социјална и културна лудост и Италија у јануару неће подржати њихово продужење, рекао је у Москви потпредседник италијанске владе Матео Салвини.

Подсетивши да санкције Русији трају од украјинске кризе 2014. године, Салвини је казао да су оне постале потпуно апсурдне, пренела је Анса.

Он је истакао да ће приликом наредног одлучивања о продужетку санкција, Италија рећи да је против тога, али није могао да потврди да ли ће уложити вето, уз образложење да тај џокер може искористити само једном.

„Са Бриселом имамо несугласице око буџета ЕУ, око миграција и око нашег буџета и ако се ни око чега не сложимо право вета ћемо искористити за оно што будемо сматрали да је наш највећи интерес“, казао је Салвини.

На крају обраћања на пословном форуму у Москви Салвини је поручио да се у Русији осећа као код куће.

„То не могу да кажем када сам у другим европским државама“, рекао је Салвини.

Фонет

Актуелно

Ања Филимонова: Вучић ће на дно са собом повући и Русију

Тренутно нико нема одговор на питање шта тачно представљају вишемесечни српски антивладини протести. Овакво мишљење …

Русија ће закупити луку Тартус у Сирији на 49 година

Русија ће добити у закуп морску луку Тартус у Сирији на период од 49 година, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *